Rust Vrede Estate Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 149,95
Aantal:  

Rust Vrede Estate Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Cabernet Sauvignon van Rust en Vrede ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Het klimaat, waar de wijnstokken aangeplant zijn, is dat van de Middellandse Zee. Er valt per jaar ca. 650 mm regen. De wijngaarden zijn gelegen op naar het noorden gerichte hellingen aan het eind van de vallei, hetgeen betekent meer warmte. De grond is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur.

Proefnotities

Deze Cabernet Sauvignon heeft een dieprode, geconcentreerde kleur van zwarte bessen. Schitterend in het glas. De neus is complex, met geuren van vanille en hinten van wild en zwarte bessen. De smaak is krachtig en fruitig, met een lange afdronk en zeer evenwichtig. Kortom: een majesteitelijke wijn. Majesteitelijke wijn met een fraaie kleur die reeds wat bruint aan de rand,een bouquet van cassis, leer en tabak en een krachtige smaak met fijne tannines.

Eten & Drinken

Rust Vrede Estate Cabernet Sauvignon is een mooie wijn bij wildgerechten, rood vlees, zowel gebraden als geroosterd.

Algemeen

Wijnhuis Rust en Vrede: is ontstaan 315 jaar geleden tussen de wijngaarden van Stellenbosch. Door de eeuwen heen waren er perioden waarin wijn werd geproduceerd, maar de laatste 32 jaar is Rust en Vrede gespecialiseerd in de productie van alleen rode wijn met de focus op Shiraz, Cabernet en Merlot wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot