Rust Vrede Estate Shiraz (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
shiraz
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 149,95
Aantal:  

Rust Vrede Estate Shiraz (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Rust Vrede Estate Shiraz ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. Het klimaat is dat van de Middellandse Zee, met een regenval van ca. 650 mm. per jaar. De wijngaarden, die gelegen zijn op de Noordelijke hellingen profiteren van het feit dat ze aan het eind van de vallei liggen, waar het iets warmer is. De bodem is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei.

Proefnotities

Rust Vrede Estate Shiraz heeft een diep en licht kersenrode kleur, zeer geconcentreerd. Het bouquet is krachtig en doet denken aan exotisch hout, peper, vanille, kruiden en chocolade. De smaak is elegant met een lange afdronk, die complex en evenwichtig is. Frans en Amerikaans eikenhout hebben de wijn karakter en volheid gegeven. Het is dan ook één van de mooiste in zijn soort.

Eten & Drinken

De wijn komt nog beter tot zijn recht wanneer men hem bij lams- en rundvlees gerechten serveert.

Algemeen

Wijnhuis Rust en Vrede: is ontstaan 315 jaar geleden tussen de wijngaarden van Stellenbosch. Door de eeuwen heen waren er perioden waarin wijn werd geproduceerd, maar de laatste 32 jaar is Rust en Vrede gespecialiseerd in de productie van alleen rode wijn met de focus op Shiraz, Cabernet en Merlot wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot