Rutini Trumpeter Classic Unoaked Chardonnay (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 94,95
Aantal:  

Rutini Trumpeter Classic Unoaked Chardonnay (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de unoaked Chardonnay van Rutini zijn met de hand geplukt; de most wordt vergist in RVS tanks. Tijdens de vinificatie gaat alle aandacht uit naar behoud van frisheid en fruit. Geen houtrijping, maar pure frisheid en mooie zachte zuren, de grote charme van deze wijn!

Proefnotities

Trumpeter Classic Unoaked Chardonnay bezit veel fruit en heeft een geur die zacht is en zeer zuiver. Een mooie balans tussen de zachte zuren, het frisse fruit en het typische Chardonnay karakter maakt dit een buitengewoon aangename, frisse wijn. En geen spoortje hout, een verademing tussen al die zware 'overwooded' wijnen uit die streken.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij frisse salades en verschillende lichte visgerechten. Ook lekker als aperitief.

Algemeen

In 1925 was het de Rutini familie, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot