Rutini Trumpeter Malbec (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 124,95
Aantal:  

Rutini Trumpeter Malbec (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Malbec van Rutini worden met de hand geplukt. Daarna volgt een maceratie van 20 dagen. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in 70% nieuw Amerikaans eiken en in 30% Frans eiken van 1 jaar oud.

Proefnotities

In de geur heeft de Rutini Trumpeter Malbec een volle neus van kaneel en bessen. In de smaak komt vooral het fruit terug, pruimen en zwarte bessen. Daarnaast mooie aroma's van cardamom en peper. De tannines zijn stevig en in de lange afdronk proeft men aroma's van vanille en getoast brood.

Eten & Drinken

Zo'n heerlijke Malbec komt goed tot zijn recht bij lam, rundvlees, wild en gevogelte, in combinatie met uien, knoflook, tomaten, tijm en rozemarijn. Kortom, bij krachtige gerechten.

Algemeen

In 1925 was het de Rutini familie, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot