Salentein Primus Malbec (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
15,5%
Inhoud:
0,75
€ 227,70
Aantal:  

Salentein Primus Malbec (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Salentein Primus Malbec zijn met de hand geplukt en worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Verder 14 maanden rijping op nieuwe Franse eiken en 1 jaar op fles. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Vale de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen van de bekende El Portillo Estate.

Proefnotities

Salentein Primus Malbec is een inktachtige, zwart rode wijn met een intens aroma van zwarte bessen, bramen, vanille, tabak en specerijen. In de smaak zwarte pruimen en zwarte bessen. De afdronk is zeer lang en krachtig met veel compact fruit.

 

Eten & Drinken

Deze krachtige maar elegante wijn is een voortreffelijke partner van stevig rood vlees, wildgerechten, hazenpeper en als twist verrassend goed te combineren met de Indiase keuken. Decanteren wordt aanbevolen. Kan nu gedronken worden, maar ook nog goed 10 jaar liggen.

Algemeen

Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat. De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot