Sancerre Blanc Pierrier de la Chapelle (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 129,00
Aantal:  

Sancerre Blanc Pierrier de la Chapelle (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze sancerre van Pierrier de la Chapelle zijn afkomstig van diverse terroirs. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig gecontroleerd. Dankzij een koele vergisting wordt de aromatische expressie van het terroir goed vertolkt.

Proefnotities

Sancerre Blanc Pierrier de la Chapelle is een sancerre wijn zoals het hoort te zijn, fris, fruitig en mineraal, sappig en droog, met een verkwikkend en eetlust opwekkend zuurtje.

Serveren: 10-12°C (een paar graden warmer in de herfst en winter). Bewaren: binnen 3-4 jaar na de oogst drinken.

"One of Sancerre's Best Producers **** (Outstanding)" - Robert Parker

Eten & Drinken

Verrukkelijk als aperitiefwijn, gastronomisch breed inzetbaar: schelpdieren, groene salades met bijvoorbeeld avocado en/of groene kruiden, gepocheerde/gebakken vis of gevogelte met asperges of groene groenten, witvlees salades met groene groenten en/of kruiden, klassieke salades met verse tot halfrijpe geitenkazen (crottin de Chavignol!), zachte witschimmel kazen van geiten- of koemelk.

Algemeen

Het Sancerre wijngebied bevindt zich circa 200 km onder Parijs en strekt zich uit over 2800 hectares op de heuvels rondom de stad Sancerre. Het klimaat is continentaal met oceanische invloeden. 75% van de productie is wit en wordt gemaakt van de sauvignon blanc druif. De resterende 25% is rood en rosé, gemaakt van de pinot noir druif. Het wijngebied aan de oevers van de Loire rivier kent een drietal bodemtypes: de ‘Terres Blanches’ (kalkhoudende klei), de ‘Caillottes’ (kalkhoudende klei met veel stenen) en de ‘Silex’ (kiezelhoudende klei met vuursteen). Het 12 hectaren grote domein Bailly-Reverdy is in familiehanden. Het wordt geleid door Frank Bailly.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot