Sartori Bardolino (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Bardolino
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina, Rondinella, Molinara
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,750
€ 34,23
Aantal:  

Sartori Bardolino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze Bardolino van Sartori ondergaat 4 dagen maceratie en temperatuur gecontroleerde vergisting, hierna 4 tot 6 maanden rijping in roestvrijstalen tanks.

Proefnotities

Sartori Bardolino is robijnrood van kleur. Hij heeft een fruitig aroma, gevolgd door een volle smaak met mooie fruit tonen.

Eten & Drinken

Voortreffelijke wijn bij pastagerechten en bij gevogelte.

Algemeen

Om zijn hotel van goede wijn te voorzien, kocht Piertro Sartori in 1898 een eigen bescheiden wijngaard. In de ruim honderd jaar die sindsdien zijn verstreken is Sartori – inmiddels gevorderd tot de vierde generatie – trouw gebleven aan zijn oorspronkelijke stek, de streek rond Verona (Veneto). Investeringen hebben geleid tot perfectionering en modernisering van het productieproces in kelder én wijngaard, zonder de sterke kanten van traditie uit het oog te verliezen. Zo maakt Sartori dankbaar gebruik van de veelheid aan authentieke druivenrassen die de Veneto rijk is: molinara, rondinella, garganega, trebbiano di soave, corvina veronese. De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden (single vineyards). Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de uitgesproken Amarone en Recioto della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend. Het zijn ook gastronomische wijnen die uitstekend samengaan met tal van gerechten uit de Italiaanse en mediterrane keuken. Elk jaar worden Sartori-wijnen op de belangrijke wijnbeurs Vinitaly onderscheiden.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot