Schlumberger Sparkling Brut Chardonnay (6 flessen)
Land
Oostenrijk
Streken
Wenen
Appelatie
Wenen
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 94,95
Aantal:  

Schlumberger Sparkling Brut Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Chardonnay druif, de enige witte druif die gebruikt word voor de productie van champagne, vormt de basis voor deze mousserende wijn, gemaakt van één enkel oogstjaar. De wijn heeft 24 maanden gistlagering op fles ondergaan, wat resulteert in een frisse, levendige en door de Chardonnay druif zo typerende delicate smaak.

Proefnotities

Schlumberger Sparkling Brut Chardonnay is een werkelijk fantastische mousserende witte wijn. Op traditionele wijze gemaakt als een goede champagne. Volle, droge en romige smaak met hints van citrus, tropisch fruit en amandelen. Heerlijk lange afdronk.

Eten & Drinken

Schlumberger Chardonnay is een schitterend aperitief. Daarnaast heerlijk te drinken bij fruits de mer, oesters, gegrilde vis en lichte vlees voorgerechten.

Algemeen

Onder de grond van de stad Wenen ligt de oudste wijnkelder van Oostenrijk. In de letterlijk kilometers lange gangen staan de 'pupitres' - de rekken met flessen mousserende wijn - rij aan rij opgesteld, waarbij door 'remueurs' - de mannen die alle flessen iedere paar dagen een achtste slag draaien - de flessen handmatig in de gewenste positie worden gebracht. Al meer dan 160 jaar maakt Schlumberger in deze kelders sekt volgens de 'Méthode Traditionnelle', ofwel precies dezelfde wijze waarop champagne wordt gemaakt. Met een fleslagering van 24 maanden ontstaat er een zeer exclusieve mousserende wijn van de allerhoogste kwaliteit. Schlumberger is marktleider in Oostenrijk van premium sekt.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot