Sella Mosca Vermentino (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Sardinie
Appelatie
DOC Sardegna
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Vermentino
Alcohol-percentage:
12
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Sella Mosca Vermentino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sella Mosca Vermentino ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Sella Mosca Vermentino is helder strogeel van kleur met een groen schijnsel. Deze wijn heeft een verkwikkende geur met frisse nuances van wit fruit. Een lekkere smaak met zachte zuren, lichtvoetig en plezierig.

Eten & Drinken

Prachtige wijn als aperitief, bij frisse salades, vis van de gril of gefrituurd, mosselen, risotto met zeevruchten, lichte pastagerechten, wit vlees en diverse kazen

Algemeen

Het huis Sella & Mosca, in 1899 door twee avonturiers uit Piemonte begonnen, is al jaren dé toonaangevende wijnproducent van Sardinië. Nog steeds is het bedrijf gevestigd in ‘I Piani’, ten noorden van de grotere plaats Alghero (Noord-Sardinië). Hier werden in 1903 de eerste kelders in gebruik genomen. Sindsdien is voortdurend uitgebreid, gemoderniseerd en geïnvesteerd. Momenteel beschikt Sella & Mosca over ruim 500 hectare perfect onderhouden wijngaarden, verdeeld over diverse zones en terroirs. Het mediterrane klimaat, de ligging van de wijngaarden (meestal in de nabijheid van de zee) en de strikte kwaliteitseisen van Sella & Mosca zorgen voor een indrukwekkend wijnaanbod van topniveau. Dit aanbod weerspiegelt de twee gezichten van eiland. Enerzijds de ‘traditie’, met krachtige, rijke wijnen met bewaarpotentieel, anderzijds ‘eigentijds’ met modern gemaakte wijnen, speels en fruitig van karakter. De grote variatie aan terroirs biedt Sella & Mosca de gelegenheid om gebruik te maken van vele verschillende druivenrassen, waaronder enkele autochtone soorten als de vermentino en cannonau. In het stijlvolle wijncomplex van Sella & Mosca is ook een wijnmuseum ondergebracht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot