Shelter Winery Pinot Noir (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Baden
Appelatie
Baden
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 179,50
Aantal:  

Shelter Winery Pinot Noir (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

In de ‘schuilkelder’ wordt alleen met natuurlijke zwaartekracht gewerkt, niet met pompen. De pinot noir druiven komen van de eigen wijngaarden in Kenzingen en Malterdingen. De perfecte ligging ten opzichte van de zon en de hoge leeftijd van de wijnranken zorgen voor natuurlijke concentratie in de druiven. Er wordt alleen met vol rijpe druiven gewerkt die zorgvuldig met de hand worden geselecteerd. De druiven worden langdurig in klassieke houtenvaten ingeweekt op schillen, waarbij de alcoholische gisting plaats vindt. De pinot noir wijnen krijgen alle tijd (18 maanden) en rust om in barriques te rijpen. Om de essentie van terroir en druiven volledig te behouden worden de wijnen niet gefilterd.

Proefnotities

Shelter Winery Pinot Noir heeft een prachtige uitnodigende kleur, zeer aromatisch, volop rijpe vruchten in de neus. Fris, zuiver en vol van smaak, met een ‘kus van het hout’, zeer fruitig. Lange en elegante finale met rijpe tannines. 

Eten & Drinken

Klassieke ‘pinot noir’ gerechten combineren ook goed met deze wijn. Denk daarbij aan eend, veder- en haarwild, rood vlees, lam… al dan niet geserveerd met een wijnsaus, rode vruchten saus of paddenstoelen. Gedurfd en boeiend bij een nog ‘fondant’ gebakken of gegrilde tonijn- of marlijnsteak! Voor de vegetariërs is deze wijn uitstekend te combineren met gebakken paddenstoelen en aardappelen, groene kool en pruimen, hartige taart met koolraap of koolrabi, stamppot met rode bieten.

Algemeen

Hans Bert Espe en Silke Wolf studeerden beiden in Geisenheim oenologie, uit liefde voor bijzondere wijnen. Vlak voor hun eerste oogst in 2003, vonden ze na lang zoeken een beschermde plek voor het bewaren van hun wijnen. Bij een verlaten oud Canadees vliegveld in Lahr, troffen ze een idyllisch gelegen oude schuilkelder aan. Binnen de dikke betonmuren en achter een zware metalendeur richtten ze hun Shelter Winery op. De kerngezonde en prachtig onderhouden wijngaarden van het domein liggen in Kenzingen en Malterdingen. Breisgau ligt tussen Lahr en Freiburg, een uniek gebied langs het beroemde Zwarte Woud.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot