Steenberg Catharina (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot, Syrah, Petit Verdot
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 175,00
Aantal:  

Steenberg Catharina (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor de productie van de Steenberg Catharina worden de druivensoorten merlot, cabernet sauvignon en syrah afzonderlijk gevinifieerd. De druiventrossen worden in optimale conditie geoogst, tros voor tros geselecteerd, voor 100% ontsteeld en gekneusd. Vervolgens voltrekt de alcoholische gisting zich in 15 tot 20 dagen op roestvrijstalen tanks. Na het persen wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques, waarvan 40% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. 15 maanden later volgt de assemblage van de beste barriques en na een lichte filtering de botteling.

Proefnotities

Steenberg Catharina is diep robijnrood van kleur. In de neus aroma's van zwarte kersen, mokka en specerijen als kruidnagel. In het smaakpalet klein roodzwart fruit en vanille, die gepaard gaan met een afdronk met zachte rijpe tannines.

Eten & Drinken

Deze rode wijn past perfect bij gegrilde lamskoteletjes, stoofschotels, fazant, patrijs en rijpe harde kazen als oude Goudse, Remeker en Comté d’Alpage.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot