Steenberg Magna Carta (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc, Semillon
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 275,00
Aantal:  

Steenberg Magna Carta (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor de productie van Steenberg Magna Carta worden de druivensoorten sauvignon blanc en sémillon afzonderlijk gevinifieerd. De druiventrossen worden zo rijp mogelijk geoogst, tros voor tros geselecteerd, voor 100% ontsteeld en gekneusd. De druiven ondergaan een koude inweking van 18 uur bij 10°C voor meer aroma-extractie. Daarna worden de druiven geperst en laat men de alcoholische gisting en eerste rijping plaatsvinden op Franse eikenhouten vaten van 500 en 600 liter, waarvan 45% nieuw is. Na 2 maanden worden sauvignon blanc en sémillon geassembleerd en overgestoken op schone Franse eikenhouten 500- en 600-litervaten, waarvan nu 41% nieuw is. Na een rijpingsperiode van 7 maanden volgt de uiteindelijke assemblage, lichte filtering en botteling.

Proefnotities

Steenberg Magna Carta is helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma's van grapefruit, kruisbessen, oranjebloesem en iets van verse groene kruiden. In het smaakpalet gekonfijte groene citroen, vlierbloesem en mineraliteit, die gepaard gaan met een lange afdronk met subtiele zuren.

Eten & Drinken

Deze wjn past perfect bij oesters, kreeft, zee- en zoetwatervis, gerookte wilde zalm, gerijpte geitenkaasjes en subtiele Aziatische gerechten.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot