Steenberg Sphynx Chardonnay (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 83,50
Aantal:  

Steenberg Sphynx Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van verschillende geselecteerde wijngaarden van Steenberg. De druiven uit de Robertson-regio worden vergist op grote vaten van Frans eiken. Die uit Darling vergisten met hun druif eigen gist op nieuwe vaten van 225 liter van Frans eiken. Tot slot de druiven uit Elgin: een aromatische gistcultuur zet de druivensuikers om in alcohol en koolzuurgas; de vergisting vindt plaats op gebruikte vaten van Frans eiken. Voor dit proces en een korte rijping verblijven de wijnen 3 maanden op hout. De malolactische gisting (appelzuur wordt omgezet in melkzuur) heeft voor een deel plaats, om de wijn zo ook meer frisheid te laten behouden. Hierna worden de wijnen overgebracht naar roestvrijstalen vaten, geblend en gebotteld.

Proefnotities

Steenberg Sphynx Chardonnay bezit uitnodigende geuren van citrusfruit, steenfruit en subtiele rokerige en kruidige aroma’s van het houtgebruik. De smaakpapillen worden gepoetst met de frisheid van limoen en citroen en vervolgens in de watten gelegd met de zachte, ronde fruitigheid van kweepeer en steenfruit, met de toegift van een fijne aardse kalktoon. De frisheid zorgt weer voor een fruitgedragen heerlijke, lange afdronk.

Eten & Drinken

Ideaal witte wijn als begeleider van gebakken of gegrilde visgerechten en schaal- en schelpdieren, maar ook van wit vlees als kalf en kip.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot