Tenutae Lageder Lowengang Cabernet (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Alto Adige
Appelatie
Alto Adige
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Alcohol-percentage:
13,0 %
Inhoud:
0,75
€ 119,85
Aantal:  

Tenutae Lageder Lowengang Cabernet (6 flessen)

Doos van 3 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Lowengang Cabernet zijn biodynamisch verbouwd. De afbeelding op het etiket geeft de 4 elementen door: aarde, water, lucht en vuur, in de holistische visie van de biodynamische wijnbouw respectievelijk gerelateerd aan wortels, blad, bloesem en fruit van de wijnrank. Volgens de volgelingen van de biodynamische wijnbouwmethodes, bezitten de wijnen van biodynamische druiven meer harmonie en evenwicht, meer complexiteit, meer individualiteit en karakter dan wijnen van conventioneel verbouwde druiven. Oordeelt u zelf! De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de Gaun wijngaard, onderdeel van het Löwengang domein in Magrè. Gaun ligt op 230-250 meter boven de zeespiegel, op een droge bodem van kiezelhoudend zand. Het lokale warme meso klimaat biedt grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat zeer gunstig is voor de aromatische kracht van de wijn. De leeftijd van de wijnranken varieert van 10 tot 30 jaar. Opbrengst: 50 hl/ha. Gisting en 18 dagen lange inweking in RVS tanks. Opvoeding van 18 maanden op Frans eikenhout, waarvan 1/3 nieuw. 

Proefnotities

Tenutae Lageder Lowengang Cabernet heeft een diepe, vrij intense kersenrode kleur. Zeer uitgesproken, zuivere aroma’s van fruit (kersen en zwarte bessen), specerijen (peper) en eikenhout. Full body, goede concentratie aan fruitige tonen in de mond. Lange afdronk met goed geïntegreerde tannines.

Serveren: 17-18°C. Bewaren: 8-10 jaar na de oogst.

Eten & Drinken

Rood vlees (geroosterd, gebraden of gegrild), lam, wildgebraad, rijpe harde kazen.

Algemeen

De onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. Zijn wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids. Schitterende wijnen worden hier gemaakt. De export staat onder leiding van Urs Vetter. Onder leiding van Lageder wordt onder de naam 'Riff' een uitstekende en betaalbare wijn op de markt gebracht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot