Torre del Falasco Amarone della Valpolicella (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
DOC Amerone della Valpolicelaa
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Alcohol-percentage:
15,5 %
Inhoud:
0,75
€ 142,50
Aantal:  

Torre del Falasco Amarone della Valpolicella (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Amarone della Valpolicella van Torre del Falasco drogen minimaal 4 maanden, waardoor zij 40% aan gewicht verliezen. Daarna traditionele vinificatie en 18 maanden fust rijping.

Proefnotities

Torre del Falasco Amarone della Valpolicella heeft een dieprode kleur. De geur is overweldigend met invloeden van bosfruit en cacao. De smaak pakt zich langzaam uit in uw mond, waarbij vooral de balans tussen kracht en elegantie opvalt.

Eten & Drinken

Deze wijn is heerlijk bij wild, stampotten en oude kazen.

Algemeen

Cantina Valpantena: Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouw gebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijkste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomst gebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot