Torre del Falasco Valpolicella Ripasso (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
DOC Valpolicella Ripasso
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 62,50
Aantal:  

Torre del Falasco Valpolicella Ripasso (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Traditionele rode vinificatie voor deze Valpolicella Ripasso voor deze Torre del Falasco met een lange inweking van de druiven en gebruikmakend van de Ripasso techniek. Vervolgens een lagering van 12 maanden in barriques van Frans eiken. Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting het residu van de Amarone productie (gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoegd voor meer complexiteit.

Proefnotities

Torre del Falasco Valpolicella Ripasso heeft een prachtige robijn rode kleur. De geur is zeer karakteristiek met elementen van pruimen en rozijnen. De smaak is krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Zeer originele wijn van hoog niveau.

Eten & Drinken

Deze wijn vormt een ideale combinatie met stoofpotten, wildgerechten of oude kazen.

Algemeen

Cantina Valpantena: Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouw gebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijkste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomst gebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot