Urmeneta Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 45,00
Aantal:  

Urmeneta Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Urmeneta Cabernet Sauvignon ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De druiven komen uit verschillende delen van de Central Valley, de streek ten zuiden van Santiago.

Proefnotities

Urmeneta Cabernet Sauvignon is een donkerrode, soepele Cabernet Sauvignon die wordt gemaakt van druiven uit de Central Valley, de streek ten zuiden van Santiago. In de neus en mond vallen de pure, typisch voor Chili, uitgesproken cassisaroma's op. Een kruidige, makkelijke rode wijn met body. Voor bij pittige hapjes maar vooral voor aan tafel.

Eten & Drinken

Dit is een veelzijdig inzetbare rode wijn. Bij allerlei soorten geroosterd vlees, pasta's met vlees- of tomatensaus, ovenschotels als lasagne en moussaka, eenpans gerechten als chili con carne.

Algemeen

Vina San Pedro, kortweg: VSP, staat op de derde plaats van grootste wijnproducenten in Chili. Het huis werd in 1865 opgericht, heeft 2500 hectare eigen wijngaard waarvan de helft in de Curicó Valley. De overige 1250 hectare liggen over de verschillende klimaatzones verspreid. De wijnmakers beschikken dus over druiven met uiteenlopende eigenschappen en kunnen daarmee hun ideale en standaard blends samenstellen. Dit laatste is belangrijk voor een merkwijn als Urmeneta omdat de klant daarvan een gegarandeerde kwaliteit en smaak verwacht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot