Vajra Langhe Freisa (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Langhe DOC Freisa Kyè
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Freisa
Alcohol-percentage:
14,5 %
Inhoud:
0,750
€ 199,95
Aantal:  

Vajra Langhe Freisa (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Freisa druiven voor de G.D. Vajra Langhe Freisa ondergaan een gecontroleerde gisting in tanks, gevolgd door 12 tot 18 maanden houtrijping in eiken vaten.

Proefnotities

G.D. Vajra Langhe Freisa is een specialiteit van de familie Vaira. Hiermee laten ze de in de vergetelheid geraakte druif Freisa herleven. De Freisa wordt de tweede helft van oktober geoogst. De vinificatie duurt 20 tot 25 dagen waarna malolactische gisting volgt. Rijping in Sloweens eiken foeders en barriques gedurende 12 tot 18 maanden. De wijn is paarsrood en heeft aroma's van rode bessen, tabak, rozen maar ook hooi en natte aarde. Het is een volle, krachtige wijn met evenwichtige zuren en tannines en met kruiden in de afdronk.

Eten & Drinken

G.D. Vajra Langhe Freisa is een zeer goede begeleider van wild.

Algemeen

G.J. Vajra is een bijzonder familiebedrijf uit Piemonte dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot