Vajra Moscato d'Asti (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Moscato d'Asti
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Moscato
Alcohol-percentage:
5,5 %
Inhoud:
0,750
€ 74,95
Aantal:  

Vajra Moscato d'Asti (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Moscato druiven voor de Vajra Moscato d'Asti worden vroeg geoogst. Het gefilterde sap wordt koel vergist tot 5,5% alcohol gevolgd door moderne snelle botteling.

Proefnotities

G.D. Vajra Moscato d'Asti heeft een gele kleur en uitbundige aroma's van perzik, abrikoos en exotisch fruit. Verfijnde en aanhoudende belletjes benadrukken het frisse karakter van de Moscato en monden uit in een ronde, lange afdronk. De Moscato d'Asti van Vajra komt uit de gemeente Mango. Boven op een heuvel ligt hun Riforno wijngaard, pal op het zuiden. De eerste Moscato stokken gingen in 1986 de grond in; de jongste zijn van 2007. Het bereidingsproces is bijzonder omdat hij licht mousserend en friszoet is.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij fruit desserts.

Algemeen

G.J. Vajra is een bijzonder familiebedrijf uit Piemonte dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot