Vietti Barbaresco Masseria (3 flessen)
Land
Italie
Streken
Piemonte
Appelatie
Barbaresco DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Nebbiolo
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 268,50
Aantal:  

Vietti Barbaresco Masseria (3 flessen)

Doos van 3 stuk(s)

Vinificatie

De Nebbiolo druiven voor deze wijn worden geoogst in de ‘Cru’ wijngaard Masseria (Neive). De 1,4 hectare grote wijngaard is geleid volgens het Guyot systeem en heeft een plantdichtheid van 4.600 wijnstokken per hectare. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 40 jaar. De bodem van deze zuidelijk georiënteerde wijngaard bestaat uit een mengsel van kalk en klei. 13 dagen in open RVS tanks bij 30/32°C voor de alcoholische gisting, kort daarop gevolgd door de malolactische gisting. 24 maanden opvoeding op hout, 2 maanden in RVS tanks voor het assembleren en klaren. Ongefilterd gebotteld.

Proefnotities

Vietti Barbaresco Masseria heeft een diep granaat rode kleur. Intens aromatisch, met florale en rijpe fruitige tonen (vijgen, pruimen), kreupelhout met lichte rokerige accenten. Vettig, fluweelzacht, goed gestructureerd en evenwichtig, met een lange en weelderige afdronk.

Eten & Drinken

Ideaal bij schotels van gesmoord vlees in bruine (wijn)saus, risotto of pasta met eekhoorntjesbrood en/of zwarte truffel, gestoofd of geroosterd wild, gerijpte harde kazen.

Algemeen

Vietti is een van de beste wijnhuizen in Piemonte. Op het 35 hectare grote domein wordt er alles aan gedaan om in de 21e eeuw door te breken tot de absolute top. De druiven voor deze wijn worden gekocht bij druiventelers waarmee Vietti al tientallen jaren werkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot