Vina Altair Altair (3 flessen)
Land
Chili
Streken
Cachapoal Valley
Appelatie
Cachapoal Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 177,00
Aantal:  

Vina Altair Altair (3 flessen)

Doos van 3 stuk(s)

Vinificatie

De vinificatie in de Altaïr winery is een gulden middenweg tussen het traditionele, precieze handwerk en de moderne technologie. De druiven worden met de hand geplukt en dubbel op kwaliteit en sanitaire gesteldheid gecontroleerd, eerst de volle trossen, dan de losse bessen. Er wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht om de druiven niet te beschadigen. De druiven van alle specifieke percelen worden apart gevinifieerd. Voorafgaande de gisting wordt de most koud ingeweekt bij 8-10°C gedurende 5-6 dagen. De alcoholische gisting vindt plaats bij 28-30°C en wordt gevolgd door extra inweking, waarna de jonge wijnen hun malolactische gisting ondergaan in barriques. De opvoeding op 100% nieuwe barriques van Frans eikenhout bedraagt 12-18 maanden, afhankelijk van de assemblage en het oogstjaar.

Proefnotities

Vina Altair Altair heeft een intense diepe kleur. Goede aromatische concentratie: getoast hout, warme stenen, rijp fruit (zwarte bessen, frambozen), cederhout en Cubaanse sigaar. In de mond krachtig en tanninerijk, rijp, elegant en stijlvol tot en met de laatste slok.

Serveren: 16-18°C. Bewaren: uitstekend oplegpotentieel.

Robert Parker’s Wine Advocate over de eerste 3 productiejaren 2003, 2004, 2005: 93, 94, 94 punten!

Eten & Drinken

Gedurfd: hertenfilet met een puree van rijpe appels, geparfumeerd met kardemom en rozemarijn, geserveerd met een ijsje van foie gras of eendenborst met rode wijn saus, bessen en chocolade fettuccini. Veel klassieker: struisvogel filet, aardappelmousseline en gekarameliseerde sjalotten, gestoofde fazant met wilde paddenstoelen of wildzwijn filet met bordelaise saus.

Algemeen

Altaïr Vineyards deze winery is het paradepaard van de San Pedro Wine Group, op een na de grootste wijnproducent van Chili. De naam van deze boutique winery is veelzeggend: Altaïr is de helderste ster in de Adelaar constellatie, 10 keer zo fel als de zon, zichtbaar in beide halfronden, hiermee symboliserend de link tussen de ‘nieuwe’ en ‘oude’ wereld. Altaïr is een ‘single estate’, gelegen in Alto Cachapoal, 100 km ten zuiden van Santiago, aan de voet van de Andes, op 600 meter boven de zeespiegel. Nachtelijke koele briesen vanuit de Andes verlengen op zeer gunstige wijze de rijpingstijd van de druiven, overdag opgewarmd door de continentale winden vanuit het westen. Deze temperatuurverschillen zorgen voor meer geur- en smaakstoffen evenals voor een natuurlijke zuurgraad (zeldzaam in wijnen van de nieuwe wereld). De wijnranken zijn geplant op een hellende bodem van colluviaal puin uit de Andes, bestaand uit zand, klei en veel stenen. Dankzij een uitstekende hygrometrie is het een ideale omgeving om topwijnen te produceren, met een goed evenwicht tussen elegantie en concentratie.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot