Weingut Okonomierat Rebholz Riesling Trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Pfalz
Appelatie
Pfalz
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12 %
Inhoud:
0,75
€ 97,50
Aantal:  

Weingut Okonomierat Rebholz Riesling Trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt een koude inweking plaats van 24 uur, vervolgens persing van de druiven en een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks, waarin de wijn zonder overgestoken te worden op zijn fijne ‘lie’ rijpt. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Proefnotities

Weingut Okonomierat Rebholz Riesling Trocken is kristalhelder lichtgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, appel en witte bloemen. In het smaakpalet geel steenfruit, iets mineraligs en een afdronk met levendige zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke Riesling wijn geschikt als aperitief of in combinatie met salades, witte asperges, oesters, kip en paté.

Algemeen

Ökonomierat Rebholz is een beroemd en alom gerespecteerd wijnbedrijf in het zuiden van het Pfalz gebied. De geschiedenis van het wijngoed in Siebeldingen gaat terug naar de 16e eeuw. De familie Rebholz heeft het sinds meer dan 100 jaar in zijn bezit. Hansjörg Rebholz en zijn familie bezitten 18 hectares wijngaarden, waaronder de top wijngaarden In Sonnenschein en Kastanienbusch. 85% van de hier geproduceerde wijnen worden gemaakt van de riesling of een van de pinot druiven. De rest van de productie bestaat uit specialiteiten als gewürztraminer en muskateller. Weingut Rebholz behoort tot de top 5 domeinen uit het Zuid-Pfalz gebied. Al meer dan 15 jaar werkt Hansjörg Rebholz aan het kwalitatief upgraden van zijn wijnen. Als vermaard lid van de VDP (predicaat wijnbouwers verbond) is dit domein een schoolvoorbeeld van de vernieuwde topkwaliteit van de Duitse wijnbouw. Het wordt al jaren gezien als een van de beste tien wijndomeinen van Duitsland. In 2002 werden de inzet en de wijnen van Hansjörg Rebholz bekroond met de felbegeerde titel “Duitse Wijnmaker van het Jaar”. Sindsdien is de kwaliteit alleen maar beter geworden en de waardering van de Duitse en internationale pers is zeer lovend.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot