Bekende wijnhuizen

Toegelicht enkele bekende wijnhuizen waarvan 1inwijn de wijnen levert

Argentinië:

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De bijzondere bodega Salentein is ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas. In tegenstelling tot de gebruikelijke, functionele vorm van een bodega, is bij Salentein gekozen voor de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Daarmee is het ontwerp geheel in lijn met de wijnen: uniek! Door de klimatologische omstandigheden is Alto Valle de Uco in Argentinië, aan de voet van het Andes gebergte, één van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Dit blijkt uit de wereldwijde populariteit van de Salentein wijnen en de terugkerende erkenning tijdens internationale wijncompetities. De wijngaarden, al het goede komt in 3-en! Je staat er vaak niet bij stil, maar wijn is een natuurproduct. Het zijn de druiven in al hun puurheid die de basis leggen voor talloze smaakbelevingen in wijn. In het sap van de druif komt alles bij elkaar: de locatie van de wijngaard, de bodemgesteldheid, een straaltje zon, elke druppel water die valt, of die juist niet valt. De druiven van Bodegas Salentein groeien op een van 's werelds mooiste plekken, aan de voet van het indrukwekkende Andesgebergte. De Uco Vallei in Mendoza is het koninkrijk van de Argentijnse wijnbouw. De Finca's liggen hoger dan de hoogste wijngaarden van Chili en Zuid-Afrika. En van belang voor u om te weten dat kleur en aroma's van de druif zich beter ontwikkelen op deze grote hoogte. Bodegas Salentein brengt zijn wijnen onder 3 labels op de markt zie bijgevoegde links voor de wijnen die wij u kunnen leveren:

Zie ons uitgebreide assortiment: Salentein wijnen

Luigi Bosca

Luigi Bosca: Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Lujan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'.

Zie ons uitgebreide assortiment: Luigi Bosca wijnen

Australië:

Yalumba Winery

Australia's oldest family owned winery 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop. Zij produceren een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. 'We are about evolution, not revolution; maintaining our traditions while quietly encouraging innovation ' blending the old with the new.' (Robert Hill Smith, vijfde generatie na oprichter Samuel Smith). Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. We zijn dan ook bijzonder trots op het feit dat wij een uitgebreide collectie van dit mooie wijnbedrijf voeren!

Zie ons uitgebreide Yalumba assortiment: Yalumba wijnen

Wirra Wirra

De Wirra Wirra Cellars werden aan het einde van de 19e eeuw opgericht door de in 1864 geboren Robert (Bob) Strangways Wigley, een markant figuur en beroemd cricket speler uit McLaren Vale’s. De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De wijnen van Bob Wigley, in het bijzonder de syrah, vonden grote aftrek in London. Na zijn dood in 1924 ging het bergafwaarts met de winery. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf en begonnen wijn te maken, hartelijk geholpen door de locale wijnproducenten. De oude gebouwen werden in vijf jaar tijd in oude stijl herbouwd op basis van foto’s. In 2005 vond de feestelijke heropening van de winery plaats. De 70 jarige Richard Gregory ‘Greg’ Trott overleed kort na het vervullen van zijn droom. In de winery heerst nog steeds zijn visie op een gelukkig leven: een prachtige omgeving, goede vrienden, een boeiend gesprek, prachtige muziek en vanzelfsprekend, een fles goede wijn! Hij vond ook dat men altijd serieus moet omgaan met kwaliteit, zeker als het om wijn gaat, maar dat het vooral samen moet gaan met plezier in het leven en op het werk. McLaren Vale ligt in de staat South Australia, op 45 minuten rijden van de hoofdstad Adelaide. Het staat beroemd als een culinair paradijsje boordevol lekkere culinaire specialiteiten en grote wijnen. Het mediterrane klimaat wordt getemperd door de nabijheid van de Saint Vincent golf. De zomers zijn warm en de winters gematigd. De neerslag (580-700 mm per jaar) valt voornamelijk in de winter. Tijdens het warme seizoen is de luchtvochtigheid laag en de verdamping groot. Geen of weinig kans op vorst tijdens de groeiperiode noch op regen tijdens de oogst. Afhankelijk van het type bodem en ligging wordt er zonder irrigatie gewerkt of met druppel irrigatie. Wirra Wirra Winery beschikt over een eigen dam en water recycling installatie. In de wijngaarden wordt biodynamisch gewerkt.

Zie ons uitgebreide assortiment: Wirra Wirra wijnen

Angove

In 1886 emigreerde Dr. William Angove met zijn vrouw vanuit Cornwall naar Zuid-Australië om daar een dokterspraktijk te beginnen. Net als veel andere nieuwkomers hielden de Angoves zich ook bezig met druiven en wijn. De oudste zoon volgde een wijnopleiding aan het Roseworthy College. In 1983 kwam Johen Carlyon Angove (vierde generatie) aan het hoofd van het bedrijf. De installatie van moderne apparatuur voor vinificatie en wijnopslag leidde tot een belangrijke kwaliteitsverbetering. Het familiebedrijf is inmiddels gevorderd tot de vijfde generatie. De belangrijkste wijngaard van Angove is Nanya Vineyard. Deze bevindt zich ten oosten van de River Murray, zo'n vijf kilometer tern noorden van het plaatsje Paringa. In deze wijngaard hebben 19 druivenrassen een plek, varierend van bekende soorten als merlot, chardonnay en pinot noir tot minder bekende als traminer, white grenache en palomino. Deze worden in 'varietal wines' (van één ras) of in allerlei blends gebruikt. Behalve druiven uit de eigen Nanya-wijngaard betrekt Angove ook druiven uit toplocaties elders in Zuid-Australië o.a. Coonawarra, McLaren Vale en Padthaway.

Zie ons uitgebreide assortiment: Angove wijnen

Californië

Beringer

Toen Jacob en eerder al Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee: de huidige, Laurie Hook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld. Beringer in het kort: Icoon van Napa Valley, met 135 jaar geweldige wijnproductie Hoge en continue kwaliteit Uitgebreide range van wijnen op verschillende prijsniveaus Meer vermeldingen in de Wine Spectator's Top 100 dan enig ander wijnbedrijf Het enige wijnbedrijf dat ooit de wedstrijd van Wine Spectator Wine of the Year met rood en wit heeft gewonnen.                                      

Zie ons uitgebreide assortiment: Beringer wijnen

Kendall Jackson

Kendall-Jackson is één van Californië's jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuizen. De eerste wijn onder het label 'Kendall-Jackson' was een Chardonnay uit 1982. Dat deze in 1983 de Platinum Award van de 'American Wine Competition' zou winnen was een enorme verrassing. Gestimuleerd door dit succes volgden jaren van investering, verdieping en uitbreiding. In 1995 werd Kendall- Jackson door het gezaghebbende Wine & Spirits Magazine uitgeroepen tot 'Winery of the Year'. Een belangrijke reden van Kendall-Jackson's succes is gelegen in de perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californië. De druiven krijgen hier alle gelegenheid om hun aroma- en smaakrijkdom te ontwikkelen. De helaas overleden eigenaar Jess Jackson, verwoordde de ambities als volgt: 'Our family has been making wine for nearly three decades - and we are still completely fascinated with all that it entails. Watching the grapes mature in the vineyard, experiencing the nonstop activity at harvest time, the rich, earthy smell of the barrel room. And, of course, enjoying the fruits of our labor with family and friends after the final blend is layered together for bottling.' Naast de wijnen van Kendall Jackson Estate worden ook de wijnen van een aantal andere Estates en Cellars aangeboden zoals Tin Roof, Atalon, Hartford, Lokoya en de absolute topserie Vérité.

Zie ons uitgebreide assortiment: Kendall-Jackson wijnen

Chili

Vina Montes

From Chile with pride! Het Chileense Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld. Viña Montes heeft vijf plantages, waarvan drie plantages in Curicó Valley en twee in Colchagua. De wijngaarden bieden een uiteenlopend verschil in klimatologische omstandigheden en bodemtypes en zijn beplant met vele druiven variëteiten. Heel bijzonder is de - met het landschap verweven - nieuwe winery in Apalta die volgens de Chinese Feng Shui filosofie is opgezet, waarbij de opperste harmonie met de omgeving wordt nagestreefd van basiselementen als land, water, hout en metaal. Medailles en bekroningen In 2006 werd Montes in het U.S. Wine & Spirits magazine uitgeroepen tot het favoriete Chileense wijnhuis bij de gasten van de meest prestigieuze restaurants. In The Wine Spectator van april 2007 werden de icoon wijnen Folly, Purple Angel en Alpha 'M' bekroond met respectievelijk 90, 93 en 94 punten. Dichter bij huis worden de wijnen van Montes met grote regelmaat uitgeroepen tot winnaar in de Nationale Huiswijncompetitie's en proeverijen van The Wine & Food Association en Perswijn. Montes erkend met sustainability code Montes is als één van de eerste wijnhuizen in Chili erkend met de sustainability code. De Chileense sustainability code werd begin 2011 gelanceerd. Na een pittige assesment en een strenge inspectie ontving Montes officieel het certificaat. Het certificaat geldt voor de eerste drie hoofdstukken van de code, die gaan over de bewerking van de wijngaard. De daaropvolgende hoofdstukken, die gaan over het wijnbedrijf zelf en de sociale verantwoordelijkheid, worden later nog getoetst. De Chileense sustainability code is daarmee de meest omvangrijke en ambitieuze code van alle wijnproducerende landen wereldwijd. Deze prestatie van Montes is het resultaat van een al langer toegepaste werkwijze, waarbij duurzaamheid in de wijngaard wordt nagestreefd.

Zie ons uitgebreide assortiment: Montes wijnen

Los Vascos - Domaines Barons de Rothschild

Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux, onder de bezielende leiding van Barons Eric de Rothschild.

De wijngaarden liggen op ruim 300 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de kuiperij van Château Lafite-Rothschild.

Wat vooral opvalt aan de wijnen van Los Vascos is hun elegante, voor Chilleense begrippen zelfs enigszins Europees aandoende stijl. Bijzondere aandacht verdienen de Grande Réserve, in de beste Bordeaux-traditie een assemblage van meerdere druivenrassen en de prachtige, in kleine hoeveelheiden geproduceerde Le Dix een icoonwijn die voor het eerst werd gemaakt toen de Rothschilds hun tiende oogst op Los Vascos wilden vieren.

Zie ons assortiment: Los Vascos wijnen

Frankrijk

Pol Roger Champagne

De favoriete Champagne van wijnschrijvers' Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen. Het huis heeft sinds de oprichting in 1849 zijn familiekarakter intact weten te houden. Pol Roger bezit 80 hectare wijngaarden Grand Cru die rondom Epernay liggen in de Vallée de la Marne. Belangrijk zijn de 7 kilometer lange kelders, die tot de koudste (+/- 9 gr. C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het bouquet. In 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat 'hofleverancier' van Koningin Elizabeth II.

Zie ons assortiment: Pol Roger Champagnes

Georges Duboeuf Beaujolais

Georges Duboeuf is onbetwist één van de iconen van de wijnwereld. Op jonge leeftijd begon hij in 1964 het bedrijf “Les Vins Georges Duboeuf”. Sindsdien heeft hij in de loop van bijna een halve eeuw met zijn wijnen de wereld veroverd. Terecht noemt men hem vaak “Le Roi du Beaujolais” want Les Vins Georges Duboeuf is niet alleen het grootste wijnbedrijf van de Beaujolais, het is ook het meest eigentijdse. Nog steeds staat hij zelf aan de leiding van zijn bedrijf, maar hij wordt intussen ook bijgestaan door zijn zoon Franck Duboeuf en zijn kleinzoon Adrien Duboeuf-Lacombe. Georges Duboeuf geldt als een begenadigd proever. Dat talent en zijn in de loop van vele jaren opgebouwde kennis van de wijngaarden en wijnboeren van de Beaujolais en omstreken, vormen de basis voor zijn succes. Ieder jaar weer proeft hij in de maanden na de oogst dagelijks rond de 200 wijnen. Van de uiteindelijk geselecteerde wijnen weet hij verrukkelijke cuvées te assembleren, waarin stuk voor stuk het karakter van de betreffende appellation zo goed mogelijk tot uitdrukking komt. Intussen heeft Georges Duboeuf zijn blik verruimd naar gebieden buiten de Beaujolais en Maconnais. Ook deze wijnen, uit ondermeer Zuid-Frankrijk, profiteren van zijn enorme vakmanschap en blinken al evenzeer uit door hun elegantie en verleidelijke fruitigheid. De wijnen van Georges Duboeuf zijn authentiek en karaktervol en sluiten tegelijkertijd precies aan bij de hedendaagse behoefte aan toegankelijke, aantrekkelijke koele rode wijnen en verfijnde, verfrissende witte wijnen.

Zie ons uitgebreide assortiment: Georges Duboeuf wijnen

Laurent Miquel Zuid-Frankrijk

Château Cazal Viel In harmonie met de natuur. Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal Viel. Laurent's belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong hier. Cazal Viel bevindt zich in een prachtig gebied aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterraanse klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur. De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

Zie ons assortiment: Laurent Miquel wijnen

Domaine Cazes Roussilon

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent. Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Zie ons uitgebreide assortiment: Domaine Cazes wijnen

Domaine Marcel Deiss Elzas

Jean Michel Deiss wordt gezien als één van de meest talentvolle wijnmakers uit de Elzas. Zijn wijnen zijn eigenzinnig 'fou', net als hijzelf. Hij produceert wijnen in kleine hoeveelheden maar van absolute wereldklasse, les Vins de Terroir. Deze wijnen worden ook wel "het vloeibare goud van de Elzas" genoemd, en terecht! Het gaat om kleine opbrengsten van zorgvuldig geselecteerde percelen. Dit dankzij druiven, vol geconcentreerd sap en mineralen, die worden geoogst als ze optimaal rijp zijn. Voor de biodynamisch werkende Jean Michel wordt de eigenheid van de wijn bepaald door de bodem. Het zijn dan ook niet de druivensoorten die de naam op het etiket vormen, maar zijn beroemde wijngaarden als Engelgarten, Grasberg, Schoenenbourg en Altenberg de Bergheim.  

Zie ons assortiment: Marcel Deiss wijnen

M. Chapoutier Rhône

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain-l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.. Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Bijzondere etiketten met braille! M. Chapoutier introduceerde in 1996 als eerste wijnproducent etiketten met braille op de Monier de la Sizeranne Hermitage wijn. Deze wijn is een eerbetoon aan de Sizeranne familie, die de wijngaard eerst in bezit had. En in het bijzonder aan lid van de familie Maurice de La Sizeranne, voorzitter van de Frans vereniging voor Blinden en ontwikkelaar van de verkorte versie van braille schrift. Op elke fles staat de producent, het jaargang, de wijngaard en regio en de kleur in braille. BIODYNAMISCHE WIJNBOUW Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw met groot respect voor balans in de natuur en koestert het familie motto "Fac et Spera" oftewel "Doe en Hoop". Chapoutier heeft groot respect voor de natuur en het terroir. Aandacht voor elk perceel, luisterend naar de wereld, het milieu en anticiperend op de behoefte van de aarde.  

Zie ons assortiment: Chapoutier wijnen

Italië

Zenato Veneto

Verschillende wijnen van ons Italiaanse assortiment komen van Zenato, gelegen in San Benedetto di Lugana, 25 kilometer ten westen van Verona. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960, gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit die hij van zijn vader Silvino had geleerd. Hij stopt al zijn energie en talent in het maken van wijnen en dat resulteert in bijzondere, grootse wijnen!

Zie ons assortiment: Zenato wijnen

Castello di Bolgheri Toscane

De gemeente Bolgheri ligt ten zuiden van Livorno, vlakbij de kust. Hier worden de duurste wijnen van Italië geproduceerd, bekende namen als Sassicaia, Ornellaia en Guado al Tasso. In het begin van de 20ste eeuw was het kasteel van Bolgheri het centrum van de eigendommen van de adellijke familie Gherardesca. Via haar moeder (een Gherardesca) kwam gravin Franca Spalletti Trivelli, echtgenote van graaf Clemente Zileri (eigenaar van de Fattoria Poggio a Poppiano nabij Firenze,) in het bezit van het domein van 130 ha, waarvan 50 ha wijngaard.

In 1997 begon Clemente Zileri samen met zijn zoon Federico met de aanplant van hoogwaardige druivenrassen (vooral Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot en een beetje Cabernet Franc en Syrah) overeenkomstig de bepalingen van de DOC Bolgheri. Omdat grootmoeder Alessandra della Gherardesca vroeger reeds wijn op de markt had gebracht onder de naam Castello di Bolgheri en omdat zij eigenaar is van het kasteel, kon de familie Zileri de naam verder gebruiken onder DOC Bolgheri Superiore (normaal mag in Italië de naam van de appellatie niet in de naam van het domein voorkomen).

Zie ons assortiment: Castello di Bolgheri wijnen

Castello di Bossi Toscane

Het Italiaanse wijnhuis 'Castello Di Bossi' is gevestigd in de commune van Castelnuovo Berardenga, te midden van altijd groene bossen en lange rijen wijnstokken. Met zijn eeuwenoude bomen, fossiele bedden en rijk gevarieerde inheemse vegetatie, is het een unieke en prachtige plaats die altijd nieuwsgierigheid weet op te wekken bij zijn bezoekers. Castello Di Bossi streeft ernaar het potentieel van dit prachtige landgoed zoveel mogelijk te benutten, zonodig met behulp van de moderne technologie, maar tegelijkertijd ook met eerbied voor de eeuwenoude Chianti traditie. Deze visie heeft inmiddels tot erkenning geleid binnen de internationale wijnwereld.

Zie ons assortiment: Castello di Bossi wijnen

 

Marchesi di Barolo Piemonte

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti.

Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats dankzij de overtuiging en toewijding van de medewerkers die zorgen voor de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen.

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!

Zie ons assortiment: Marchesi di Barolo wijnen

Alois Lageder Alto Adige

De onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. Zijn wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids.

Zie ons assortiment: Alois Lageder wijnen

Nieuw Zeeland

Nautilus

Nautilus Estate is een middelgrote winery gelegen in het befaamde wijngebied Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het bedrijf staat onder leiding van wijnmaker en manager Clive Jones, een hoogopgeleide wijnprofessional. Nautulis Estate bezit een groot aantal wijngaarden welke voornamelijk zijn beplant met de druivensoorten Sauvignon-Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. Naast de druiven, die afkomstig zijn van de eigen wijngaarden, Awatere River Vineyard, Opawa Vineyard en Renwick Vineyard, werkt Nautilus Estate zeer intensief samen met 'contractgrowers'. De gemiddelde jaarproductie van Nautilus Estate is 360.000 flessen, waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd naar 20 landen.

Zie ons assortiment: Nautilus Estate wijnen

Isabel Estate

Isabel Estate: is gelegen in het hart van het Wairau dal in Marlborough, aan de top van het zuidelijke deel van Nieuw-Zeeland. Marlborough is het grootste en meest succesvolle Nieuw-Zeelandse wijngebied. Het is vooral beroemd om de intens aromatische wijnen van de sauvignon blanc. De wijngaarden van het domein genieten van een zeer zonnige expositie, gecombineerd met een relatief koel groeiseizoen. De lange en helder zonnige zomer en milde herfst zorgen voor de ontwikkeling van intense geur- en smaakstoffen in de druiven. De bodem van de wijngaarden bestaat uit een combinatie van een goede drainage laag van kiezels en een dunne laag kalkrijke klei. De laatste houdt het regenwater goed vast, wat de noodzaak van irrigatie in de zomermaanden drastisch vermindert. Isabel Estate Vineyard is niet alleen een van de grootste familiewijnhuizen van Marlborough, het bezit ook enkele van de oudste wijngaarden, hetgeen garant staat voor uitmuntende intrinsieke eigenschappen van de druiven. De opbrengst per hectare wordt strikt onder controle gehouden door korte snoei en zo nodig groene oogst (uitdunnen van de trossen). Isabel Estate Vineyard richt zich volledig op het produceren van ‘Estate’ wijnen, dat wil zeggen wijnen gemaakt van druiven uit wijngaarden die volledig onder eigen controle staan, met groot respect voor de natuur. De wijnen zijn dan ook stuk voor stuk bezielde vertolkers van hun terroir, elk met een eigen stijl en karakter.

Zie ons assortiment: Isabel Estate wijnen

 

Matua Valley

 

Het Nieuw-Zeelandse Matua Valley Wines werd in 1974 opgericht in West Auckland door Ross en Bill Spence. 'Matua' is een Maori-woord dat vertaald kan worden als ‘hoofd van de familie’. Het is misschien wel tekenend voor de ambitie van de gebroeders Spence, die in de ontluikende Nieuw-Zeelandse wijnindustrie een revolutie wilden ontketenen. Zo was Matua Valley de eerste Ni euw-Zeelandse producent van sauvignon blanc.

Matua Valley is door de jaren heen altijd blijven experimenteren, met verschillende Franse druivensoorten maar ook met eigentijdse verpakkingen. Die innovatiedrang heeft ook in figuurlijke zin vrucht afgeworpen. Matua Valley maakt nu een wijde range van onderscheidende wijnen, met een accent op de lichtere, frisse wijnen waarnaar vandaag de dag zoveel vraag is.

Zie ons assortiment: Matua Valley wijnen

Spanje

Bodegas Ramón Bilbao Rioja

Graag laten wij u kennis maken met ons mooie Riojahuis. Dit wijnhuis is sinds 1999 in handen van het internationaal opererende bedrijf Diego Zamora, de producent van de bekende Spaanse likeur 'Licor 43'.

Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste plekken van de Rioja streek. De wijngaarden liggen daar, waar de warme wind uit de droge Sierra de Cantabria tegen de koelere mediterrane wind aanbotst. De druiven worden perfect rijp en krijgen 's nachts voldoende koeling om frisheid in de wijn te krijgen. De rivier de Ebro is de belangrijkste vochtvoorziening voor het wijngebied.

Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja's. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.

Zie ons assortiment: Ramon Bilbao wijnen

Miguel Torres

amiliebedrijf Miguel Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Dat werd mogelijk door een hechte familieband en de ambitie om te blijven groeien, met behoud van kwaliteit. Twee mannen waren cruciaal voor het in 1870 opgerichte bedrijf. Miguel Torres Carbó, overleden in 1991, stond aan de wieg van verkooptoppers Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas. Zijn zoon, de huidige president, Miguel A. Torres, voegde prachtige grootheden aan het gamma toe en heeft het wijngaardbezit enorm uitgebreid. Eigen wijngaarden –maar liefst 1900 hectare– zijn essentieel. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt 'gemaakt', beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale tempranillo, garnacha en parellada, naast uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir, merlot, chardonnay en gewürztraminer. De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Zie ons assortiment: Miguel Torres wijnen

Enate Aragon

Bodegas Enate: toonaangevende, hypermoderne Bodega uit het Noord-Spaanse Somontano. Naast de briljante kwaliteit valt de uitmonstering ook op. Spanjes’ beste hedendaagse beeldend kunstenaars maken de etiketten. Toprestaurateur Ferran Adrià (El Bullì) voerde al hun wijnen!

Zie ons assortiment: Enate wijnen

 

AVGVSTVS Catalunya

Van Bodegas Puig & Roca: klein, maar fijn bedrijf even ten zuiden van Barcelona. Oom en neef Roca werken maar aan één ding, kwaliteit. De chardonnay werd door de Spaanse vakpers gekozen tot beste wijn van het jaar. Alle producten dragen Romeinse namen omdat de Via Avgvstvs aan de voet van hun wijngaard loopt!

Zie ons assortiment: AVGVSTVS wijnen

Faustino

Faustino is een fenomeen in de Spaanse wijnwereld: toonaangevend in omvang, kwaliteit en diversiteit. De eerste wijnen van dit gerenommeerde Rioja-huis werden geproduceerd in 1861.

In 1960 werd door Don Julio Faustino Martinez definitief de naam Faustino ingevoerd. Het grote succes in Spanje én daarbuiten dwong het familiebedrijf tot diverse uitbreidingen: meer kelders, meer ‘barricas’ en uiteraard meer wijngaarden. Faustino bezit ruim 800 hectare wijngaard en heeft het complete productieproces in eigen hand. De wijngaarden zijn gelegen in de beste delen van Rioja Alavesa.

De bekendste zijn de genummerde wijnen, zoals de Faustino V Reserva en de Faustino I Gran Reserva, elegante en fluweelzachte top-Rioja’s. Sinds enige tijd rijpen in de kelders nieuwe verrassingen, zoals Faustino de Autor en Faustino Crianza, gastronomische topwijnen met een duidelijke signatuur van de wijnmaker. Inmiddels is Faustino ook elders in Spanje actief: La Mancha, Ribera del Duero en Navarra. Faustino V Reserva is een klassiek-moderne rode Rioja gemaakt van overwegend tempranillodruiven (92%), aangevuld met mazuelo. De wijn rijpt ruim een jaar op deels Frans, deels Amerikaans eikenhout. De stijl van de wijn is “eigentijds tegen een klassiek achtergrond”. Verrukkelijk als drink- en maaltijdwijn.

Ook bijzonder zijn de Faustino Cava’s: druiven uit de eigen Rioja-wijngaarden vormen de basis voor deze serieuze cava’s. Hun frisse, elegante stijl danken ze aan de hoge ligging en de koele nachten van de Rioja Alavesa.

Zie ons assortiment: Faustino wijnen

 

Zuid-Afrika

Diemersfontein

Gelegen in het wijngebied Paarl is Wellington een kleinere herkomstbepaling waar wijnen met een meer elegant karakter vandaan komen, zo'n 20 km ten noorden van 'wijnhoofdstad' Stellenbosch. Sinds de 40er jaren is dit prachtig gelegen Estate eigendom van de familie Sonnenberg. De vader van de huidige eigenaar David Sonnenberg plantte begin 70er jaren de eerste wijnstokken aan, gevolgd door de winery die David zelf in 2000 liet bouwen.Zo kon hij wijnen produceren volgens zijn ultieme standaards en vergaarde hij talrijke bekroningen van de Zuid-Afrikaanse en internationale pers. De wijnen van Diemersfontein zijn van grote klasse en behoren tot de 'premium brands' van deze regio. Het Thokozani project ging in 2005 van start. Met dit project wil Diemersfontein deelname en ontwikkeling realiseren van mensen die geen mogelijkheid tot scholing en geen middelen hebben om zelf iets op te bouwen. In 2007 werd het Thokozani initiatief beloond met het WIETA certificaat voor ethische handel in agricultuur. Thokozani betekent "laat ons vieren". De filosofie van dit bijzondere wijnhuis, om de lokale bevolking te laten delen in het succes, sluit hier naadloos op aan. De personeelsleden van Thokozani zijn aandeelhouder en samen voor 30% eigenaar van het bedrijf. De grootste aandeelhouder in het bedrijf heeft een minderheidsbelang van 40% waardoor belangrijke beslissingen in overleg moeten worden genomen. Dit is de ultieme vorm van "empowerment". Thokozani heeft behalve een wijnhuis ook ruimtes voor beurzen en congressen, een prachtige restaurant, guesthouses en een kunstatelier. Het etiket op de Thokozani flessen is een moderne uiting van inheemse kunst. Als onderdeel van het oudere en grotere Diemersfontein Wine & Country estate, produceert het jonge wijnhuis Thokozani populaire wijnen van grote kwaliteit. De kennis van het terroir en vinificatie van druiven uit deze regio zijn ongeëvenaard. Hierdoor biedt Thokozani wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Zie ons uitgebreide assortiment: Diemersfontein wijnen

Bellingham

Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika. De man die laatste jaren de wijnen van Bellingham maakt, is Niël Groenewald. Niël is een bevlogen mens, compromisloos in zijn visie op wijn maken. Zijn stijl is heel klassiek, vol respect voor die tradities die door de tijd hun waarde hebben bewezen, maar daarbij wel op gepaste wijze gebruikmakend van eigentijdse wijntechnologische kennis en inzichten. De nadruk ligt bij hem vooral op de textuur van de wijn en op de intensiteit van het fruit. Het zijn de wijngaarden die de expressie en de ziel van een wijn bepalen. Alleen perfect rijpe druiven, met het voor het druivenras karakteristieke smaakprofiel, die het best voldoen aan de stijl en de kwaliteitseisen die van Bellingham verwacht mogen worden, komen in aanmerking. Het resultaat is een reeks wijnen die uitblinkt in verscheidenheid. Opwindend, modern, levendig en stijlvol, maar zonder valse pretenties. Duidelijk afkomstig uit de Nieuwe Wereld, maar met een onmiskenbaar klassieke kant. Niël getroost zich veel moeite om ervoor te zorgen dat de wijnen van Belingham het authentieke karakter van de wijngaarden weerspiegelen, en dat zij de wijnliefhebber veel genoegen verschaffen – juist en vooral aan tafel.

Zie ons assortiment: Bellingham wijnen

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot