Taittinger Comtes de Champagne Rosé
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir, Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 195,00
Aantal:  

Taittinger Comtes de Champagne Rosé

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Alleen wijnen van de eerste persing worden in de blend gebruikt. Comtes de Champagne Rosé bracht daarna drie jaar door in de kelders van Taittinger opdat de aroma's zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen en om het fruitige karakter van de wijn te verzachten. Het merendeel van de wijnen die gebruikt worden in de assemblage zijn grands crus afkomstig uit de Côte des Blancs, de Montage de Reims en het begin van de Marne Vallei.

Proefnotities

Comtes de Champagne Rosé bracht drie jaar door in de kelders van Taittinger opdat de aroma's zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen en om het fruitige karakter van de wijn te verzachten. Comtes de Champagne Rosé heeft de kleur van pallissanderhout en fijne belletjes die met elkaar een ketting vormen. Hij heeft een intense, volle neus en aroma's van fruit en bloemen met hinten van frambozen en viooltjes. De smaak is vol, krachtig, warm en rond. Hij heeft dezelfde fruitigheid als de neus, met aroma's van gele perziken en appelen. De Comtes de Champagne Rosé is een grote champagne, mild, soepel en gemakkelijk om te drinken, met een overdaad aan aroma's.

Eten & Drinken

Een verrukkelijk aperitief, maar ook heerlijk bij grote desserts.

Algemeen

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Met nadruk op de exclusieve Chardonnaydruif krijgt Taittinger al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot