Krug Clos de Mesnil Vintage
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,750
€ 795,00
Aantal:  

Krug Clos de Mesnil Vintage

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Krug Clos de Mesnil Vintage wordt niet voor niets de uitzondering van Krug genoemd: het is afkomstig van één enkel druivenras: de Chardonnay, waardoor het een Blanc de Blancs champagne betreft. Daarnaast komen de druiven van de Clos du Mesnil slechts van een historische, ommuurde wijngaard, wat deze champagne zo bijzonder maakt.

Proefnotities

Het is een levendige, frisse champagne die een indruk wekt van extreme puurheid met een soepele, rijke en complexe harmonie. Een absolute sensatie door de bijzonderheid van deze exclusieve champagne. Het feit dat deze champagne zo´n 8 jaar rijpt en daarna nog zo extreem fris en puur smaakt, toont de expertise en het vakmanschap van Krug.

Eten & Drinken

Mooie champagne bij visgerechten of gerechten met wit vlees.

Algemeen

Krug is een klein maar belangrijk champagnehuis. Het werd in 1843 in Reims gevestigd door Johann-Joseph Krug (geboren in 1800 in Mainz, Duitsland). Tegen 1893 bezat de firma de huidige, bescheiden kelders rond het plein waaraan de familie Krug nog altijd woont. Hoewel leden van de vijfde generatie van de familie nog altijd de wijnen maken, is het wijndomein sinds 1999 in bezit van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot