Krug Grande Cuvée Magnum
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
1,500
€ 349,50
Aantal:  

Krug Grande Cuvée Magnum

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Als Dom Pérignon de Ferrari onder de champagnes is, opzienbarend, uitermate flitsend en ook chic, dan is Krug Grande Cuvée de Rolls Royce. Comfortabel, luxueus, zeer hoogstaand en koninklijk. Kortom, ongeëvenaard. Dé champagne voor de connaisseur. Dé champagne voor de oprechte champagne-amateur. Het is niet overdreven om vast te stellen dat Krug Grande Cuvée Brut een waar kunstwerk én tegelijk ook een cultwijn is. De gebroeders Henri en Rémi Krug schreven in 1979 een boek met de titel “L’Art du Champagne”. Vrij vertaald: De kunst van het champagne produceren. En dat is het. Althans bij Krug. Een kunst, een kunde, waar, indien mogelijk, altijd drie generaties bij betrokken zijn – over continuïteit in kwaliteit gesproken. De Krug Grande Cuvée is een meesterwerk, samengesteld uit meer dan vijftig verschillende wijnen van zes tot tien jaar oud. Het resultaat is steeds weer een en al elegantie, finesse, lichtvoetigheid en complexiteit. Steeds weer, door de jaren heen, zeer consistent. Krug Grande Cuvée is een champagne samengesteld uit wijnen van een aantal jaren. Anderen spreken in dat geval van een non-millésimé of een non-vintage. Zo niet de Krugs. Die noemen hun Grande Cuvée met trots een multi-millésimé. Een indrukwekkend mozaïek van verschillende basiswijnen.

Proefnotities

Krug Grande Cuvee is een adembenemende champagne die moeiteloos balanceert tussen rijkdom en frisheid, kracht en finesse. Van contrast, harmonie - een sensationele smaakervaring. Deze champagne heeft een glimmende gouden kleur, een extravagant expansieve boeket, een bijna romige textuur. Een explosie van smaken, zacht en volwassen, fris en schoon.

Eten & Drinken

Heerlijke champagne als aperitief of bij salades.

Algemeen

Krug is een klein maar belangrijk Champagnehuis. Het werd in 1843 in Reims gevestigd door Johann-Joseph Krug (geboren in 1800 in Mainz, Duitsland). Tegen 1893 bezat de firma de huidige, bescheiden kelders rond het plein waaraan de familie Krug nog altijd woont. Hoewel leden van de vijfde generatie van de familie nog altijd de wijnen maken, is het wijndomein sinds 1999 in bezit van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot