Laurent Perrier Demi-Sec
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 269,50
Aantal:  

Laurent Perrier Demi-Sec

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze licht met likeur gedoseerde wijn (45 gram suiker per liter) uit meer dan tweehonderd verschillende dorpjes en gemeenten, is gemaakt van chardonnay, pinot noir als pinot meunier in de respectievelijke verhouding 45%, 40% en 15%. Een vijfde deel van de assemblage komt uit oudere jaargangen. Na een rijping van ongeveer 36 maanden is zijn kleur goudgeel en geurt de wijn naar gedroogd fruit, geroosterde amandeltjes, brioche brood en hazelnoten.

Proefnotities

Een iets oudere Laurent Perrier Demi-Sec trakteert op complexere aroma’s van onder andere honing en dennenappels. Bezorgt zoete gerechten meer rijkdom, diepte en finesse. Fantastisch bij gebak en taart; dé ultieme Champagne voor High Tea's en suikerhoudende nagerechten!

Eten & Drinken

Heerlijke champagne als aperitief.

Algemeen

De geschiedenis van Champagnehuis Laurent-Perrier begint in 1812 als voormalig kuiper en bottelaar Alphonse Pierlot twee wijngaarden in Tours-sur-Marne overneemt. Zijn eerste Champagne labelt hij onder de naam A. Pierlot Cie. Twee generaties verder is het zijn gelijknamige kleinzoon die het gehele bezit in 1881 schenkt aan zijn keldermeester Eugène Laurent, echtgenoot van Veuve Mathilde-Emilie Perrier. De gecombineerde naam Laurent-Perrier werd hiermee een feit en zou voor altijd synoniem zijn voor Champagne van hoge kwaliteit. Hoewel zijn twee talentvolle dochters Laurent-Perrier inmiddels leiden, mag Bernard de Nonancourt niet onbesproken blijven bij beschouwing van de geschiedenis van dit grootste familiebezit in de Champagne beschrijft. Toen hij net na de oorlog in dienst kwam bij Laurent-Perrier verplichtte zijn moeder hem eerst lange tijd ervaring op te doen tussen de boeren, in de kelder, op de administratie en in het verkoopteam om hem vervolgens pas het roer over te dragen. Dat bleek een gouden greep: door zijn veelzijdigheid en warme uitstraling wist hij als geen ander de mensen binnen én buiten het bedrijf te enthousiasmeren. Laurent-Perrier werd onder Bernard een wijnhuis van faam en formaat!

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot