Louis Roederer Demi Sec
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 239,75
Aantal:  

Louis Roederer Demi Sec

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De kwaliteit van een grote Champagne is in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van de druiven die worden gebruikt. Louis Roederer heeft het voordeel dat men driekwart van de gebruikte druiven kan oogsten van landgoederen die al geruime tijd in familiehanden zijn. Deze Demi Sec is een blend van druiven van minimaal vier oogsten. De 'reserve wines'die worden toegevoegd zijn gemiddeld 2 tot 5 jaar oud. De Champagne rijpt minimaal 4 jaar gerijpt op fles.

Proefnotities

Louis Roederer Demi Sec is voor de liefhebber van een wat zoetere Champagne. Elegant, lichtvoetig, met een fraai bescheiden zoetje in de afdronk, mooi fruit en vineus van bouquet.

Eten & Drinken

Heerlijke champagne als aperitief, maar ook lekker bij niet al te zoete desserts met sabayon en gegratineerde oesters.

Algemeen

De naam Louis Roederer bestaat pas sinds 1833, maar de oprichting gaat terug naar het jaar 1760, onder de naam Dubois Père Fils. Louis Roederer was een hardwerkende man die met succes zijn champagnes verkocht in het buitenland. Roederer's hartenaas was Rusland. Dankzij haar investeringen is Roederer inmiddels één van de succesvolste onafhankelijke champagnehuizen. Naast de ruim 200 hectaren uitzonderlijk goede, grotendeels grand cru wijngaarden bezit Roederer wijnbedrijven over de hele wereld. Ramos Pinto, Les Domaines Ott, Château de Pez en Château Haut-Beauséjour zijn de bekendste. Ongeveer 70% van de benodigde druiven voor de champagne komt van eigen wijngaarden, wat zeer uniek is.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot