Moët & Chandon Nectar Imperial
Land
Frankrijk
Streken
Champagne
Appelatie
Champagne
Wijn type
Champagne
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 44,95
Aantal:  

Moët & Chandon Nectar Imperial

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Een top-champagne van Moët Chandon gemaakt van de beste drie druivenrassen die zijn toegestaan in de Champagne: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Weelderig, dynamisch en zuiver van smaak met exotisch fruit. Fris en lichtzoet.

Proefnotities

Moët & Chandon Nectar Imperial is de naam van een excellente Demi-Sec. Een champagne die door een dosage van 40 a 45 gram suiker per liter licht zoet smaakt. Niet te zoet, maar wel zacht, rijk en vol – bijna sensueel. Ook omdat door het zoet de fruitige aroma’s mooi op de voorgrond treden. In de assemblage zijn natuurlijk alle drie de druivenvariëteiten vertegenwoordigd, maar de nobele pinot noir neemt het leeuwendeel voor zijn rekening. Dat geeft de Nectar Impérial een geconcentreerde, rijke smaak met tonen van gekonfijt fruit, milde specerijen en honing.

Eten & Drinken

Door zijn rijkdom en zachte zoetheid is het een verrukkelijke party champagne. Ook combineert de Nectar Impérial geweldig met allerlei desserts, zoals vruchtentaarten en aardbeiensoep.

Algemeen

Wereldwijd de meest verkochte en best gekende champagne. Iedere anderhalve seconde wordt ergens ter wereld een fles Moët Chandon Impérial Brut ontkurkt. Niet verwonderlijk, zelfs volkomen verdiend, als je de constant excellente kwaliteit proeft.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot