Bolla Recioto Della Valpolicella Classico (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Recioto della Valpolicella Classico DOC
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Corvina, Corvinone, Rondinella
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0.5
€ 154,95
Aantal:  

Bolla Recioto Della Valpolicella Classico (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Bolla Recioto della Valpolicella Classico zijn klassiek gevinificeerd, langzame vergisting die voortijdig tot stilstand komt. Rijping in barriques gedurende 12 maanden.

Proefnotities

Bolla Recioto is intens vol rood van kleur. De wijn heeft een vol, rijk en complex aroma van gedroogd fruit, pruimen, kersen, cacao en een kruidige toets. Krachtig en geconcentreerd van smaak met een fluwelen aanzet, rijke zoetheid en een enorme lengte.

Eten & Drinken

Verrukkelijk bij zoete delicatessen, gebak, panettone, chocolade, profiteroles met kersen en bij stevige kazen.

Algemeen

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Na aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. De rest is historie. Ruim 129 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot