Elysium Black Muscat
Land
USA
Streken
Californie
Appelatie
Californie
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 27,95
Aantal:  

Elysium Black Muscat

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie van de druiven voor de Elysium Black Muscat met controle van temperatuur.

Proefnotities

Elysium Black Muscat is een zeer bijzondere rode dessertwijn van de Black Muscat. Geniet van zijn wonderlijke aroma: zoete rode vruchtjes, rozen, lychee. Elysium is ook een fantastische tafelgenoot. Elysium betekent ‘paradijs’, en zo smaakt de wijn ook.

Eten & Drinken

Schenk hem licht gekoeld bij peertjes in zoete rode wijn, salade van vers fruit, profiteroles met kersen, flensjes met gemarineerd rood fruit, gebak, vanille-ijs met chocoladeschaafsel, aardbeien bavarois, blauwschimmelkaas.

Algemeen

Nadat Andrew Quady, van oorsprong chemicus in de vuurwerkindustrie, zijn wijnstudie aan de beroemde Davis universiteit afgerond had, heeft hij zich toegelegd op het maken van Amerika's mooiste dessertwijnen. In 1983 begon hij met de productie van Elysium, een kostelijke wijn van de rode muskaatdruif. Quady ontdekte dat de buitengewoon rijpe Black Muscat een wijn oplevert met een verrukkelijk rozenboeket; hij ontdekte ook dat virussen de druivenbladeren rood maakten en de suikeropbouw van de druif stagneerden. Schakel je die virussen uit, dan kan de suikerconcentratie in de druiven bijna onbeperkt doorgaan. Er werd direct enorm succes mee geoogst. In 1985 werd er voor het eerst een wijn van de Orange Muscat op de markt gebracht: Essensia. De vinificatie combineert moderne techniek (skin contact) met traditie (3 maanden fustlagering). De eerste klas wijnalcohol gebruikt voor de mutage heeft van zichzelf heel weinig smaak zodat de sinaasappel-abrikoos-aroma´s van de orange muscat perfect tot hun recht komen. De wijn is niet stroperig en heeft frisse zuren. Quady ging vervolgens op zoek naar een zoete wijn met nauwelijks alcohol. Zo ontstond na koeling en filtering van Orange Muscat most een superlichte wijn met maar 4% alcohol en een nauwelijks merkbare pareling, genoemd Electra. Een soort picnic-wijn heerlijk met meloen en andere vruchten. De wijnen hebben naast een heerlijke rijke smaak ook frisheid en combineren bovendien prima met b.v. ijsgerechten, fruitsalades en chocolade. Sinds enkele jaren heeft Andrew Quady de dagelijkse leiding van zijn bedrijf overgedragen aan zijn zoon Herb. Hij houdt zich nu bezig met een nieuw wijnproject in Oregon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot