Famille Perrin Muscat de Beaumes de Venise (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhône
Appelatie
Rhône
Wijn type
Witte dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 175,00
Aantal:  

Famille Perrin Muscat de Beaumes de Venise (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de rijpe muscatdruiven geselecteerd en zo snel mogelijk pneumatisch geperst, en laat men het sap 12 uur lang rusten om grovere bestanddelen te laten bezinken. Dit wordt gevolgd door een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie op 16°C met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Tijdens het gisten wordt al in een vroeg stadium beetje bij beetje ‘eau de vie de vin’ (wijnalcohol) toegevoegd; dit is de 'mutage'. De gisting stopt op deze manier en een groot deel van de suikers blijft onvergist in de wijn aanwezig, terwijl de toegevoegde eau de vie ervoor zorgt dat het uiteindelijke alcoholpercentage van de Muscat Beaumes de Venise op minimaal 15% alcohol uitkomt, met daarnaast nog minimaal 110 gram (onvergiste) restsuiker. De Muscat Beaumes de Venise van Famille Perrin heeft minimaal 125 gram restzoet. Vervolgens rijpt de wijn op rvs-tanks om na enkele maanden licht gefilterd en gebotteld te worden. Dit proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Proefnotities

Famille Perrin Muscat de Beaumes de Venise is helder, licht goudgeel van kleur. In de neus intense aroma’s van verse zoete muskaat druiven, honing, jasmijn, verveine en wilde munt. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, zoet exotisch fruit en een fraaie bitterheid van sinaasappelschil, die worden gevolgd door een mild zoete afdronk met mooie zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke zoete witte wijn geschikt als aperitief of bij foie gras, fruitsalades, tarte tatin, tarte aux noix, citroenmeringuetaart, gegrilde ananas en blauwschimmelkazen als Bleu d’Auvergne Fermier, Fourme d’Ambert Fermier en Roquefort Gabriel Coulet.

Algemeen

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot