Pierre Jean Moelleux (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
10,5%
Inhoud:
0,750
€ 32,50
Aantal:  

Pierre Jean Moelleux (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pierre Jean Moelleux ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Pierre Jean Moelleux is een bijzondere, licht zoete wijn met een heerlijke fruitige smaak van rijp fruit. Een echte allemansvriend die bij elke gelegenheid past.

Eten & Drinken

Heerlijk wijn voor bij de borrel.

Algemeen

Pierre Jean wijnen zijn afkomstig uit de Languedoc - Rousillon. Deze regio is de jongste 20 jaar enorm gegroeid. Dit is vooral te danken aan de perfecte bodem, het goede klimaat, de juiste druivenvariëteiten en vooral het lef van de wijnboerenen overheid om helemaal opnieuw te beginnen. De wijngaarden werden de voorbije decennia volledig vernieuwd met de nadruk op meditterane variëteiten. Verder werd onderzocht hoe de diverse inheemse druivenvariëteiten in ere hersteld en verbeterd kunnen worden. 

Het is momenteel met ruim 30000 ha A.O.C. wijngaarden de 3e grootste wijnregio van Frankrijk. De massaproductie heeft er plaats gemaakt voor kwaliteit met respect voor traditie met behulp van de nieuwste technologieën. Er worden Vin de Pays (Vin de Cépage) en A.O.C. wijnen geproduceerd. Binnen de A.O.C. zijn er droge en zoete wijnen (Vin Doux Naturels) te vinden.

De Languedoc-Rousillon kan in 4 verschillende gebieden ingedeeld worden: gebied rond Montpellier (Languedoc) in het departement Gard gebied rond Béziers (Languedoc) in het departement Hérault gebied rond Narbonne (Languedoc) in het departement Aude gebied rond Perpignan (Rousillon). in het departement Pyrénées-Orientales.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot