Cava Hoya de Cadenas (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Valencia
Appelatie
Cava
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Macabeo
Alcohol-percentage:
11.5
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Cava Hoya de Cadenas (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze Cava is gemaakt via de Methode Traditionele ofwel de Champenoise methode. Zodra de cuvee is verkregen uit de Macabeo en Chardonnay druiven wordt de wijn minimaal 12 maanden in de fles gerijpt. 

Proefnotities

Een verrassend mooie biologische Cava. Een strogele kleur en een fruitig aroma waarin citrus krachtig naar voren komt met een ondertoon van bloemige noten. Het biedt een prachtige aanwezigheid in de mond, droog maar tegelijkertijd fruitig en een lang aanhoudende afdronk. De Macabeo druif is prachtig aanwezig in de mond, droog maar tegelijk fruitig. Werkelijk een mooie biologische cava voor elke gelegenheid.

Eten & Drinken

Cava Hoya de Cadenas is een ideale appetizer, maar ook een heerlijke begeleider bij hartige taarten, visgerechten, pasta's of wit vlees gerechten.

Algemeen

Gandía is zeker geen nieuwe bodega,maar wel een innovatief wijnhuis waar elke generatie de kans ziet om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Het huis is aan de oostkant van Spanje gevestigd, bij Valencia. De Hoya de Cadenas-wijnen komen uit de DO Utiel-Requena. Hier zijn de Gandía-wijngaarden voorzien van de meest moderne apparatuur zoals computer gestuurde irrigatiesystemen. De druiven worden rijp en gezond geoogst en dan is wijn maken, volgens Gandía's wijnmaker,geen kunst. Chardonnay, sauvignon blanc en macabeo vormen de basis voor deze frisse, zachte witte wijn. Hij toont bescheiden aroma's van appel en citrusfruit en heeft een frisse afdronk. Een wijn die gemaakt is om jong te drinken.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot