Fresita (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
8,0%
Inhoud:
0,75
€ 71,50
Aantal:  

Fresita (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Fresita wijn ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Deze rode mousserende wijn dankt zijn kleur aan de toevoeging van hand geplukte bosaardbeien welke uit Patagonië komen, wat een fantastisch fruitig karakter oplevert. Het alcohol percentage van deze wijn is slechts 8%, waardoor de wijn lekker fris is. Het mooie van deze mousserende wijn is dat het geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen bevat. Prachtige helderrode kleur. De geur doet denken aan fruit zoals framboos en bosbessen. Volle smaak van rijp rood fruit. Full bodied met een heerlijk zachte afdronk.

Eten & Drinken

Zonder meer, een leuke sage, maar zonder twijfel is het werkelijk een feit, dat het drinken van zo’n glas Fresita absoluut vorstelijk genieten is! Prachtig aperitief voor elk moment van de dag. Maar zeker ook lekker bij een fruitig dessert.

Algemeen

In 1717, toen de Fransman Amedee Frezier op reis was in het net ontdekte Chili, struikelde hij op een zwoele zomeravond over rijpe, nog onbekende vruchten, die wonderbaarlijk heerlijk van geur en smaak waren. Hij raakte opgetogen over zijn ontdekking en bracht de plant, de eerste aardbeien, Fresita in het Spaans, naar het Koninklijk Paleis in Frankrijk. Zo kwam het, dat de Koningin enkele jaren later, dagelijks genoot van een glas champagne, samen met dat zo fris geurende fruit.. Sindsdien is die traditie, de samensmelting van twee verschillende smaken uit twee verschillende werelden in één glas tot stand gekomen.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot