Martini Prosecco (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Veneto
Wijn type
Prosecco
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 54,95
Aantal:  

Martini Prosecco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Geproduceerd uit de Glera druif (voorheen bekend als Prosecco) is de wijn droog, fris en knapperig aromatisch.

Proefnotities

Martini Prosecco is afkomstig uit de Veneto-regio Friuli vlakbij Venetië. De wijngaard gebied is sinds 2009 beschermd door de wet en Prosecco kan nu alleen afkomstig zijn van dit deel van Italië. Een perfecte spumante voor cocktails, zoals de beroemde Bellini of de nieuwe Martini Royale, een heerlijke mix van 50% Martini Rosato en 50% MARTINI Prosecco geserveerd op ijs met een oranje wig.

Deze prosecco heeft een frisse aroma van bloemen en fruit met appel, peer, banaan en tijm notities. In de mond, droog maar fruitig met wit fruit en mandarijn, goed uitgebalanceerde frisse, citrus zuren en perfect gebalanceerd in de afwerking.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief, bij olijven en bij geitenkaasjes.

Algemeen

Het was in Turijn in het jaar 1847 dat vier plaatselijke zakenlieden een nieuw bedrijf stichtten: 'Distilleria Nazionale di Spirito da Vino'. Zo begon de befaamde geschiedenis van Martini. Weldra voegde zich bij dit kleine bedrijf een energieke verkoopagent, Alessandro Martini. In 1863 werd het eerste Martini-etiket zoals we dat nu kennen, geïntroduceerd. Een van de eerste producten van het bedrijf was een gearomatiseerde wijn, gemaakt van druiven uit de streek, kruiden en zeldzame specerijen. Maar pas na jaren experimenteren lukte het Luigi Rossi, de belangrijkste kruidenkenner en wijnbereider van het bedrijf, eindelijk die delicate combinatie te vinden van kruiden, specerijen en heerlijke wijnen die zou uitgroeien tot het wereldberoemde merk dat het nu is. Deze sublieme en nog altijd geheime melange was zo'n succes dat het weldra Italië's favoriete aperitief werd. Aan de kansen op succes in de rest van de wereld kon echter niet worden voorbij gegaan. Dankzij de ligging van het productiebedrijf in Pessione vlak naast de hoofdspoorlijn naar het belangrijke exportcentrum Genua, duurde het niet lang tot de namen Martini Rossi in alle windstreken bekend waren.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot