Martini Sparkling Rosé (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Veneto
Wijn type
Prosecco
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 64,95
Aantal:  

Martini Sparkling Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Martini Rosé is een halfdroge mousserende rosé wijn, gemaakt van Italiaanse druiven, geteeld op de beste gronden - voornamelijk in Piemonte en Veneto - die makkelijk de concurrentie kan aangaan met de betere champagnes. En met zijn aantrekkelijke kleur en verpakking ongetwijfeld ook een knalnummer op menig feestje.

Proefnotities

Martini Rosé kenmerkt zich als een evenwichtige en zachte cuvée waarin de overweldigende, aromatische most in perfecte harmonie is met de frisheid van fruitige wijnen. De geur is aangenaam met een goede intensiteit en elegante aroma's die herinneren aan vruchten en bloemen als rozen, wilde aardbeien en frambozen. Dankzij haar schitterende, parelende, helder zalmroze kleur, is Martini Rosé eveneens een streling voor het oog.

Kortom, een perfect gebalanceerde mousserende rosé wijn met elegantie, stijl en een knalnummer op menig feest!

Eten & Drinken

Een ideaal aperitief, een feest op elke party en een perfect, smaakvol geschenk waarbij enkel de fles zelf blozen zal.

Algemeen

Het was in Turijn in het jaar 1847 dat vier plaatselijke zakenlieden een nieuw bedrijf stichtten: 'Distilleria Nazionale di Spirito da Vino'. Zo begon de befaamde geschiedenis van Martini. Weldra voegde zich bij dit kleine bedrijf een energieke verkoopagent, Alessandro Martini. In 1863 werd het eerste Martini-etiket zoals we dat nu kennen, geïntroduceerd. Een van de eerste producten van het bedrijf was een gearomatiseerde wijn, gemaakt van druiven uit de streek, kruiden en zeldzame specerijen. Maar pas na jaren experimenteren lukte het Luigi Rossi, de belangrijkste kruidenkenner en wijnbereider van het bedrijf, eindelijk die delicate combinatie te vinden van kruiden, specerijen en heerlijke wijnen die zou uitgroeien tot het wereldberoemde merk dat het nu is. Deze sublieme en nog altijd geheime melange was zo'n succes dat het weldra Italië's favoriete aperitief werd. Aan de kansen op succes in de rest van de wereld kon echter niet worden voorbij gegaan. Dankzij de ligging van het productiebedrijf in Pessione vlak naast de hoofdspoorlijn naar het belangrijke exportcentrum Genua, duurde het niet lang tot de namen Martini & Rossi in alle windstreken bekend waren.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot