Bolla Conegliano Valdobbiadene Prosecco (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Valdobbianene DOCG
Wijn type
Prosecco
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Prosecco
Alcohol-percentage:
11,0%
Inhoud:
0,75
€ 91,75
Aantal:  

Bolla Conegliano Valdobbiadene Prosecco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Vinficatie van de Bolla Prosecco vind plaats via de Charmat-methode; tweede gisting in tanks, botteling onder tegendruk. Er volgt nog een korte rijping op fles in koele kelders.

Proefnotities

Bolla Conegliano Valdobbiadene Prosecco is helder, bleek strogeel van kleur. Aromas van groene appel en exotisch fruit. Mooie balans tussen zuren en restzoet, toegankelijke, plezierige, verfrissende en veelzijdige wijn.

Eten & Drinken

Voortreffelijk als aperitief, bij amuses en fingerfood, bij vishapjes, olijven, gevogelte, visgerechten, schaal- en schelpdieren en charcuterie.

Algemeen

Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. Na aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te gaan richten op de wijnproductie. De rest is historie. Ruim 129 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot