Follador Extra Dry Prosecco Superiore (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Vino Spumante
Wijn type
Prosecco
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Prosecco
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,95
Aantal:  

Follador Extra Dry Prosecco Superiore (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen.

Proefnotities

Follador Extra Dry Prosecco Superiore is één van de 4 Prosecco's Superiore die Follador vervaardigt. Er wordt een lage opbrengst per ha nagestreefd, zodat een mooie geconcentreerde Prosecco kan worden gemaakt. Deze fijne Prosecco heeft subtiele aanhoudende belletjes en een geur van peer, appel, citrus, perzik en een hint van blauweregen. De smaak is vol met een goede lengte.

Eten & Drinken

Deze Prosecco is een perfecte begeleider van vis en gerechten met schelpdieren.

Algemeen

De familie Follador leidt het kleine wijnbedrijf in het dorp Col San Martino dat zo’n 80 km ten noorden van Venetië ligt tussen de twee hoofdsteden van Prosecco, Valdobbiadene en Conegliano. Iedereen in het kleine dorp wijst je onmiddellijk de weg als je naar deze familie vraagt. Immers sinds de 18e eeuw is de naam Follador hier al verbonden aan wijn.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot