Follador Prosecco Brut Spumante (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Veneto
Appelatie
Vino Spumante
Wijn type
Prosecco
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Prosecco
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 77,50
Aantal:  

Follador Prosecco Brut Spumante (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen.

Proefnotities

De Follador Prosecco is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetië. Bij een eerste kennismaking met de wijn valt de elegantie op naast een geur- en smaakimpressies van witte perzik, peer, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omhoog. Prachtig aperitief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.

Eten & Drinken

Een prachtig aperitief maar ook uitstekend geschikt bij voorgerechten, lichte pasta en rijstgerechten en half gerijpte kaas.

Algemeen

De familie Follador leidt het kleine wijnbedrijf in het dorp Col San Martino dat zo’n 80 km ten noorden van Venetië ligt tussen de twee hoofdsteden van Prosecco, Valdobbiadene en Conegliano. Iedereen in het kleine dorp wijst je onmiddellijk de weg als je naar deze familie vraagt. Immers sinds de 18e eeuw is de naam Follador hier al verbonden aan wijn.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot