Dows Masterblend White Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
blend
Alcohol-percentage:
19,0%
Inhoud:
0,75
€ 61,50
Aantal:  

Dows Masterblend White Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Dow's Fine White was 100% gefermenteerd zonder de schillen te gebruiken. Gisting vond plaats tussen 18-22 º c.

Proefnotities

Dows Masterblend White Port rijpt voornamelijk op hout waardoor hij een rijke, gouden kleur krijgt met intense aroma's van noten. Een deel van de wijn die wordt gebruikt is niet hout gerijpt, dit voegt fris- en fruitigheid toe aan het karakter van de wijn. In de smaak is hij gebalanceerd en zacht met mooie zuren en een lange afdronk.

Eten & Drinken

Wanneer men hem gekoeld serveert, is het een voortreffelijk aperitief. Men kan hem echter ook serveren in een long-drink met ijs en citroen en Indian Tonic.

Algemeen

Opgezet in 1798, was Dow’s meer dan twee eeuwen geleden de eerste Britse Portproducent die groots investeerde in de beste wijngaarden. Dit deed het bedrijf door de aankoop van Quinta da Senhora da Ribeira in 1890 en Quinta do Bomfim in 1896. Deze geweldige wijngaarden zijn van fundamenteel belang voor de goede reputatie die Dow’s al sinds lange tijd mag genieten. In 1912 werd Adrew James Symington partner van Dow’s en tegenwoordig werken er zes familieleden in het bedrijf. De familie begeleid persoonlijk alle aspecten van het wijn maken, van de wijngaard tot de uiteindelijke botteling.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot