Dows Rosé Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tinta Cao, Tinta Barocca, Touriga Nacional, Tourig
Alcohol-percentage:
19,5%
Inhoud:
0,75
€ 84,95
Aantal:  

Dows Rosé Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Door traditionele rode portdruiven kortstondig koel in te weken en daarna bij lage temperatuur te vergisten verkrijgt men deze Dow rosé port.

Proefnotities

Dow's Rosé Port is een moderne en trendy wijn in het verder zeer traditionele portassortiment. De kleur is verkregen door een korte maceratie van de druivenschillen. Het is een wijn die koel en jong gedronken moet worden. Geur en smaak bieden diep intens rood fruit met een rijke schakering van kersen, frambozen en aardbeien in perfecte licht zoete portharmonie.

Eten & Drinken

Dow's Rose port is een verrukkelijk aperitief, dat op ijs nog beter tot zijn recht komt. Ook bij desserts zoals bavarois van rood fruit zal gekoelde rosé port voor verrassingen zorgen.

Algemeen

Opgezet in 1798, was Dow’s meer dan twee eeuwen geleden de eerste Britse Portproducent die groots investeerde in de beste wijngaarden. Dit deed het bedrijf door de aankoop van Quinta da Senhora da Ribeira in 1890 en Quinta do Bomfim in 1896. Deze geweldige wijngaarden zijn van fundamenteel belang voor de goede reputatie die Dow’s al sinds lange tijd mag genieten. In 1912 werd Adrew James Symington partner van Dow’s en tegenwoordig werken er zes familieleden in het bedrijf. De familie begeleid persoonlijk alle aspecten van het wijn maken, van de wijngaard tot de uiteindelijke botteling.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot