Grahams 30 years Old Tawny Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Porto
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Touriga, Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca
Alcohol-percentage:
20,0%
Inhoud:
0,75
€ 550,00
Aantal:  

Grahams 30 years Old Tawny Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt.

Proefnotities

Grahams 30 years Old Tawny Port is een mooie bruinrode wijn. Zeer complexe neus met geuren van noten, rozijnen, karamel en chocolade. Hij heeft een zachte en ronde smaak en heeft en goed gebalanceerde mondvulling. De afdronk is lang en zacht en er komen veel verschillende geuren vrij.

Eten & Drinken

Deze wijn wordt niet beter van bewaren. Hij kan gelijk gedronken worden. Eenmaal geopend kan hij wel twee maanden open staan. Combineer deze wijn met oude Hollandse kazen of met een mooie sigaar.

Algemeen

Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei.

Details

Gold Medal Intern. Wine Challenge 2000Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot