Grahams Six Grapes (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Porto
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca,
Alcohol-percentage:
20,0%
Inhoud:
0,75
€ 107,50
Aantal:  

Grahams Six Grapes (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Grahams Six Grapes port ondergaan een traditionele port vinificatie met lagering gedurende 4 tot 5 jaar op eiken vaten in de lodges van Vila Nova de Gaia.

Proefnotities

Grahams Six Grapes is een port met een stevige body en een rijk parfum van rijpe pruimen en zwarte kersen, een volle smaak met veel structuur en een lange sappige afdronk.

Eten & Drinken

Combineer Six Grapes met een keur aan stevige uitgesproken kaassoorten als de blauwschimmel Stilton, maar ook in combinatie met chocolade (desserts) is de Port heel bijzonder.

Algemeen

Six Grapes Reserve Port wordt voornamelijk gemaakt van druiven afkomstig van de Quinta Dos Malvedos. In de Graham's Lodge, aangekocht in 1970 door de familie Symington, trof men een aantal 'pipes' (vaten) gemerkt met het opvallende druiventrosje. Graham’s Six Grapes Reserve Port was oorspronkelijk de ‘huis Port’ van de Graham’s familie.

Details

De 6 druiven op het etiket zijn een soort van kwaliteitsindicatie, die de familie van oudsher gebruikte. Hoe meer druifjes hoe beter en 6 was het maximum. Deze port werd bij voorkeur door de familie zelf gedronken. In tegenstelling tot een Vintage Port kunt u Six Grapes tot ongeveer een maand na opening drinken om maximaal van de kwaliteit van deze Port te kunnen genieten. Silver Medal International Wine Challenge 2008 / Silver Wine & Spirit 2008.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot