Romariz Pink Rosé Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Douro
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
19,0%
Inhoud:
0,75
€ 71,50
Aantal:  

Romariz Pink Rosé Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Uit een blend van rode portdruiven wordt de mooie dieproze kleur geëxtraheerd. Vervolgens wordt rosé port, net als witte port, zonder de schillen gevinifieerd. Ondanks dat Romariz niet het Fonseca-label draagt, wordt deze port gemaakt door een team onder leiding van David Guimaraens. De druiven worden na persing gedurende 7 dagen sur lie koud gefermenteerd. Deze langzame gisting, die tweemaal zo lang duurt als gebruikelijk is, brengt een heerlijke bessensmaak voort en de knisperende, lichte en frisse stijl die zo kenmerkend is voor Romariz Pink Rosé Port.

Proefnotities

Romariz Pink Rosé Port heeft aromatische fruitaroma's van frambozen en bessen met bloemige tonen. Volle, fruitige smaak met rijpe kersen en frambozen en nuances van honing en natuurlijk druiven. Moderne, lichte en frisse stijl.

Eten & Drinken

Romariz Pink Rosé is een heerlijk aperitief met een klontje ijs, maar kan ook uitstekend gecombineerd worden met fruitdesserts. Verder is deze port een interessante combinatie als longdrink met tonic en een schijfje citroen.

Algemeen

Romariz werd opgericht in 1850 door Manoël da Rocha Romariz, afstammeling van een bekende Porto familie. In 1966 nam de Romariz familie afscheid van het bedrijf en verkocht het merk aan Guimaraens & CO. Guimaraens bleef werken aan uitbreiding van de distributie in eigen land maar starte ook met een aantal exportmarkten Diverse portsoorten, Colheita's en vintages worden gemaakt in een soepele, aanspreekbare en uitbundige stijl. Aromatisch en expressief als ze jong zijn, en met hoge bewaarpotentie waarin zich een prachtig volwassen vintage karakter kan ontwikkelen.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot