3 Stones Pinot Noir (12 bottles)
Land
Nieuw Zeeland
Streken
Marlborough
Appelatie
Marlborough
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 169,95
Aantal:  

3 Stones Pinot Noir (12 bottles)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Vanaf de pluk tot na de fermentatie blijven deze druiven per wijngaard gescheiden. Na de pluk ondergaan de druiven een koele maceratie gedurende 5 dagen. Gevolgd door een snelle, hete fermentatie met gebruikmaking van ventilatie om zo de wijn elegantie en balans te geven. Na de fermentatie worden de druiven geperst en gelagerd op oude eiken vaten voor de malolactische fermentatie.

Geïnspireerd door de bodem van de wijngaard die vol stenen zit is deze wijngaard in Nieuw-Zeeland 3 Stones genoemd. De stenen in de bodem behouden de warmte van de dagelijkse zon wat er toe leidt dat de druiven optimale fruit aroma's vertonen. De 3 gestapelde stenen in het logo symboliseren de drie elementen die cruciaal zijn voor de productie van mooie wijnen, namelijk bodem, klimaat en vakmanschap. Het is mogelijk een druivenstok overal ter wereld te laten groeien, maar voor het creëren van een goede wijn moeten deze 3 elementen perfect in balans staan tot elkaar.

Proefnotities

3 Stones Pinot Noir is een geurige wijn met aroma's van levendig rood fruiten mooie kruiden. Het mondgevoel is soepel en sappig met aroma's van donkere kersen. Het levendige zuurtje en de zachte tannines maken het een mooi gebalanceerde wijn.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij gerechten met eend, lam, kalf of hert.

Algemeen

Het jonge Yealands wijnhuis bestaat pas sinds 2008. Sinds de oprichting streeft het huis er naar 's werelds meest milieuvriendelijke wijnen te produceren. En met succes! In de afgelopen jaren heeft Yealands vele awards in ontvangst mogen nemen. Veelal gericht op de duurzaamheid van de organisatie waaronder de erkenning van Most Green Company of the Year 2014 door Drinks Business. Behalve awards voor het wijnhuis worden ook de wijnen van Yealands geprezen door vele critici.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot