Altos Las Hormigas Malbec (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cuyo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 81,00
Aantal:  

Altos Las Hormigas Malbec (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven van verschillende wijngaarden worden apart geoogst en verwerkt tot de uiteindelijke assemblage. De trossen zijn volledig ontsteelt en de druiven worden zacht geperst. De vinificatie vindt plaats in RVS tanks bij 28°C. Gedurende de 25 dagen van de inweking en gisting periode wordt de schillenhoed regelmatig ondergedompeld voor meer kleur, geur en extract. De vrije loop sappen worden afgetapt en overgeheveld naar grote RVS tanks waarin de wijn 3 maanden verblijft, in contact met kwalitatief hoogwaardige staven van eikenhout. Om de aromatische kracht van de wijn te behouden wordt het gebotteld zonder enige vorm van koude stabilisatie, klaring of filtering. Na het bottelen rust de wijn nog 3 maanden op fles voor het verkocht mag worden.

Proefnotities

Altos Las Hormigas Malbec heeft een prachtige donkere kleur. Zeer intense neus, boordevol rijp fruit (rode bessen) met viooltjes, lavendel, drop en chocolade op de achtergrond. Volle, brede structuur en body. Zwoele verleider. 

Serveren: 16-18°C. Bewaren: snel toegankelijk, enkele jaren extra opleg op fles mogelijk.

Eten & Drinken

In Argentinië is de malbec van Luján de Cuyo de wijn bij uitstek voor de ‘asado’, gegrild of gebraden vlees uit de oven, van het spit of de barbecue in de openlucht. In Nederland biedt de ‘rotissoire’ wand extra mogelijkheden. Rund, lam, geit, varken of gevogelte, daar doet deze verrukkelijke malbec niet moeilijk over, en ook niet over ‘een onsje meer’ kruiden, knoflook of smaakrijke specerijen. Eveneens aanbevolen bij goed gekruide stoofschotels van rund- of lamsvlees.

Algemeen

De Finca is gelegen in Luján de Cuyo, het topkwaliteit wijngebied van Mendoza. Dankzij irrigatie met water uit de vele ondergrondse waterbronnen is dit woestijnachtige gebied met een alluviale bodem veranderd in een wijnparadijs. De grote temperatuurverschillen tussen de zeer koude nachten en snikhete dagen zorgen voor ideale rijpingsomstandigheden en een uitstekende concentratie aan kleur-, geur- en smaakstoffen. Het landgoed is 225 hectaren groot, waarvan 45 met wijnranken zijn beplant. De wijngaarden liggen op een glooiende helling, circa 800 meter boven de zeespiegel, uitkijkend op het Andes gebergte.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot