Anne Gros et Jean Paul Tollot LA 50 50 (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Languedoc Roussillon
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Carignan, Cinsault, Grenache
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 107,50
Aantal:  

Anne Gros et Jean Paul Tollot LA 50 50 (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Tollot LA 50 50 worden per perceel en druivenras apart met de hand geoogst. Deze wijn is een blend van grenache (18 jaar oud), carignan (30 jaar oud) en cinsault (40 jaar oud), apart gegist en opgevoed in RVS tanks. en bedoeld om als echte tafelwijn te dienen, verfrissend, dorstlessend en makkelijk (door)drinkbaar bij de maaltijd.

Proefnotities

LA 50 50 heeft een heldere en levendige rode kleur. Volop fruit in geur en smaak, levendig fris, fruitig, elegant en spannend.

Serveren: 16-17°C. Bewaren: in zijn jeugdige fruit extra lekker, kan echter enkele jaren na de oogst worden bewaard.

Eten & Drinken

Deze verfrissende en fruitige Anne Gros et Jean Paul Tollot LA 50 50 is een discrete begeleider van gesorteerde vleeswarenschotels en tapas, maar smaakt ook voortreffelijk bij rood vlees, gegrild of gestoofd.

Algemeen

Anne Gros en Jean Paul Tollot, beiden al meer dan 20 jaar bekende wijnboeren uit de Bourgogne, hebben hun passie en kennis gebundeld om wijn te maken in de Zuid-Franse Minervois. Ze kozen voor een bijzonder gebied, in Cazelles: gevarieerde bodemtypes van gemengde klei en kalk tot mergel en zandsteen, 4 aanbevolen druivenrassen (carignan, grenache, syrah en cinsault) van respectabele leeftijd, bevoorrechte ligging aan de voet van de Montagne Noire (uitloper van het Centraal Massief) en dezelfde hoogte als in Vosne-Romanée (220 m boven de zeespiegel). Een nieuwe wijnkelder werd gebouwd, onder architectuur en rekening houdend met het milieu en het landschap. Simpele en edele materialen werden gebruikt, terra cotta, hout, roestvrij staal alles in ronde vormen, net als de heuvels, de kronkelende wegen, de tanks, de vaten en ook de wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot