Arboleda Carmenère (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Carmenere
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Arboleda Carmenère (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Arboleda Carmenère komen van streng geselecteerde wijngaarden in de Colchagua Vallei, 200 km ten zuiden van Santiago. Het klimaat van deze regio kenmerkt zich door regenachtige winters en droge zomers. De druivenstokken werden in 1997 geplant op de voor de Colchagua vallei zo kenmerkende klei/lemen bodem. Na het persen vergist de most in roestvrijstalen tanks bij 26°C tot 30°C. Door regelmatig overpompen krijgt de wijn de gewenste structuur, ruggengraat, en aroma's. Na een 25-daagse maceratie word 60% van de wijn gelagerd op nieuwe eiken vaten, waarvan 46% Amerikaans en 54% Frans. De wijn rijpt daarna door op fles door gedurende twaalf maanden.

Proefnotities

Arboleda Carmenère heeft een intense paarsrode kleur, met in de neus tonen van zwarte thee, Oost-Indische inkt en koffie. De smaak is zoet en zijdezacht met zachte, stevige tannines. Dit is een weelderige wijn vol rijp zwart fruit met het pittige karakter van de typische Carmenère druif. Hints van geroosterd brood en chocolade zijn op de achtergrond aanwezig door de houtlagering op eikenhouten vaten. Lange, fluweelzachte afdronk.

Eten & Drinken

Drinken bij gegrild of geroosterd vlees of bij de wat zwaardere en pittige kaassoorten.

Algemeen

Chili's bekendste wijnmaker Eduardo Chadwick startte in 1999 het Arboleda project. Werken met respect voor het milieu en de natuur, het unieke terroir, een gepassioneerd team en een excellente visie zijn de vier pijlers van Arboleda. De druiven worden verbouwd op de volledig duurzame wijngaarden 'Las Vertientes' en 'Chilhué' in de Aconcagua vallei. De koude zeewind die vanuit de Stille Oceaan in de richting van het Andes gebergte waait, zorgt samen met het mediterrane klimaat er voor dat de druiven zeer geleidelijk kunnen rijpen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot