Artadi Rioja Tempranillo (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
D.O.C. Rioja
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,50
Aantal:  

Artadi Rioja Tempranillo (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Voor deze Artadi Rioja Tempranillo wijn gebruikt men druiven van minstens 25 jaar oude wijnstokken. Opvoeding op hout.

Proefnotities

Artadi Tempranillo is een wijn uit onze jongste wijngaarden, zoals Ribaltayo, Valdegamarra, Las Horcas, Los Mazuelos, etc. De wijn heeft een fris smaak profiel, van elegante rode vruchten en mooie tannines. Dit is een hele mooie rioja wijn!

Eten & Drinken

Dankbare begeleider van allerlei smaakrijke gerechten uit de Mediterrane keuken, in het bijzonder stoofschotels van vlees of gevogelte, geroosterd of gegrild lams- of varkensvlees, gevogelte, en gerijpte harde Spaanse kazen.

Algemeen

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt bij Artadi biologisch en biodynamisch gewerkt. In het Baskische deel van de Rioja, Alavesa, verbouwt Artadi enkel tempranillo voor de rode wijn. De bodem van de 70 hectaren aan wijngaarden bestaat voornamelijk uit kalkhoudende grond, kiezels en klei, al dan niet onderling vermengd, op een hoogte van circa 700 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is een grillige combinatie van oceanisch en continentaal.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot